Chelsea ja Huddersfield pelasivat keskiviikkona Stamford Bridgella 1-1-tasapelin. Tulos merkitsee sitä, että sarjanousija Huddersfield pelaa Valioliigassa myös ensi kaudella. Chelsea olisi voitolla noussut samaan pistemäärään kuin Liverpool. Lontoolaiset lähtevät päätöskierrokselle viidenneltä sijalta.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Chelsea team: Caballero; Azpilicueta (c), Christensen, Rudiger; Zappacosta, Kante, Fabregas, Alonso; Willian, Morata, Pedro.

Subs: Eduardo, Cahill, Moses, Bakayoko, Barkley, Hazard, Giroud.

#CHEHUD

Huddersfield Town

@htafc
TEAM NEWS with @ViessmannUK: #htafc Head Coach David Wagner has made three changes to his starting XI for tonight’s @premierleague game at @ChelseaFC; 7.45pm kick-off.

➡️ @BillingPhilip, @vanlaparra17 and @laudepoitre
⬅️ @FloHadergjonaj, @pritch_93 and Steve Mounié (AT)

Ottelun ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin viidennellä minuutilla, kun Marcos Alonso pääsi laukomaan volleysta, mutta Huddersfield-vahti Jonas Lössl torjui etukulmasta. Hetkeä myöhemmin onneaan pääsi yrittämään Willian, jonka maanuoliainen suuntautui kuitenkin muutaman metrin ohi. Brassilaiturin seuraava yritys oli huomattavasti parempi, mutta kierteinen kuti kaarsi takanurkasta ohi.

Chelsea oli erittäin lähellä siirtyä johtoon 12. minuutilla, kun Cesc Fàbregasin kulmapotku löysi César Azpilicuetan, joka jatkoi pallon takatolpalle Antonio Rüdigerille, mutta saksalaistoppari ei onnistunut survomaan pelivälinettä sisään lähietäisyydeltä.

Kotijoukkueen vahvan alun jälkeen myös Huddersfield pääsi hiljalleen rakentamaan hyökkäyksiään – joskin tuloksetta. Chelsean keskikenttä piti huolen, että vieraiden vyörytykset pysähtyivät hyvissä ajoin.

Kevään puolella selkävaivoista ja kehnosta vireestä kärsinyt Álvaro Morata pääsi puolen tunnin kohdalla hakemaan ratkaisua ”tutkaparinsa” Azpilicuetan keskityksestä, mutta Lössl selvitti espanjalaisen volleyn varmuudella.

Morata sai uuden mahdollisuuden ennen taukovihellystä, kun N’Golo Kanté vapautti hänet syötöllään rangaistusalueelle. Morata ohitti vielä Lösslin, mutta ajautui liian pieneen kulmaan ja joutui hakemaan syöttöä, jolle ei kuitenkaan löytynyt jatkajaa.

Chelsean pelaajat saivat aihetta purnata, kun he eivät päässeet antamaan kulmapotkua ensimmäisen jakson lisäajan tultua täyteen. Willian oli jo asetellut pallon kulmalipulle, kun erotuomari Lee Mason vihelsi puolikkaan päättyneeksi.

Huddersfieldille tauko ei olisi voinut tulla aikaisemmin. Vierasjoukkue ei saanut avausjaksolla ainuttakaan laukausta aikaiseksi.

🌡️ Rating: 6.96 vs 6.60

Did you know: Huddersfield have only won one of their last 14 matches against Chelsea

Follow the action live - whoscored.com/Matches/119051…
Chelsea 0-0 Huddersfield HT: Andreas Christensen (74) completed only 11 fewer passes than Huddersfield (85) in the first half whoscored.com/Matches/119051… #CHEHUD

Vieraat aloittivat kuitenkin jälkimmäisen puolikkaan ryminällä. Aaron Mooy vapautti Laurent Depoitren läpiajoon. Willy Caballero ryntäsi Chelsean maalilta vastaan, mutta jäi kookkaan Depoitren jyräämäksi. Pallo pomppi Caballerosta suotuisasti takaisin belgialaishyökkääjälle, joka vei Huddersfieldin johtoon joukkueen ensimmäisellä laukauksella.

2 - Laurent Depoitre is only the second player to score both home and away versus Chelsea in the Premier League this season after Roberto Pereyra. Shock.

Pitkään tuntui, ettei Chelsea saanut palloa sisään mistään, kunnes onnetar päätti puuttua peliin. Huddersfieldin puolustus yritti tunnin kohdalla purkaa pallon puolustusalueeltaan, mutta peliväline tärähtikin Chelsea-pakki Alonson päähän, josta se kimposi maaliin.

Kymmenisen minuuttia ennen ottelun päättymistä nähtiin pelin sekavin tilanne. Pallo jäi pomppimaan Fàbregasin antaman kulmapotkun jälkeen Huddersfieldin rangaistusalueelle ikuisuudelta tuntuneeksi ajaksi. Viimeisenä palloon pääsi Chelsea-toppari Andreas Christensen, mutta Lössl venytti näppinsä puskun tielle ja torjui pelivälineen tolpan kautta väljemmille vesille.

Huddersfieldin fanien kauhuksi lisäaikaa pelattiin jopa kuusi minuuttia, mutta Chelsea ei läpi ottelun jatkuneesta painostuksestaan huolimatta saanut toista maalia aikaiseksi.

@htafc
90' FULL-TIME #cfc 1-1 #htafc: WE HAVE DONE IT! WE ARE STAYING UP! (AT)

Leicester voitti Arsenalin King Power Stadiumilla 3-1. Ottelun ensimmäinen osuma nähtiin 14. minuutilla. Arsenalin puolustuksella oli massiivisia vaikeuksia saada pallo purettua ja lopulta Kelechi Iheanacho pääsi tykittämään pelivälineen verkkoon lähietäisyydeltä.

Arsenal sai lisää huonoja uutisia heti seuraavalla minuutilla, kun nuori kreikkalaistoppari Kostas Mavropanos lensi suoralla punaisella suihkuun. Mavropanos menetti alimpana pelaajan pallon Iheanacholle ja joutui kaatamaan hyökkääjän sääntöjen vastaisesti.

Vajaalla pelannut lontoolaisryhmä ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan. Ainsley Maitland-Niles ajoi oikealta laidalta ahnaasti sisään ja keskitti pallon Pierre-Emerick Aubameyangille. Eldin Jakupović torjui gabonilaiskärjen ensimmäisen laukauksen, mutta Aubameyang latasi toisella yrittämällään pallon voimalla verkkoon ja Arsenalin tasoihin.

Vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä Leicester iski voittomaalin, kun Jamie Vardy ampui Henrikh Mkhitarjanin aiheuttaman rangaistuspotkun sisään.

Algerialaistaituri Riyad Mahrez kaunisteli loppulukemat taululle 90. minuutilla. Mahrez karkasi oikealta laidalta läpiajoon. Arsenal-toppari Rob Holding oli ehtiä vielä tilanteeseen mukaan, mutta Mahrez harhautti puolustajan ulapalle ja toimitti pallon takanurkkaan.

Premier League

@premierleague
FULL-TIME Leicester 3-1 Arsenal

Goals from Iheanacho, Vardy and Mahrez see off ten-man Arsenal in a night of end-to-end action at the King Power Stadium

#PL #LEIARS

Sarjan mestaruuden jo varmistanut Manchester City voitti Etihad Stadiumilla Brightonin 3-1. City siirtyi johtoon vartin kohdalla, kun Leroy Sané sinkosi tempokuljetukseen ja pelasi Danilon läpiajoon. Brassipuolustaja sai viritellä laukaustaan rauhassa ja toimitti lopulta pallon verkkoon.

Brighton tuli kuitenkin tasoihin vain hetkeä myöhemmin. Maaliltaan seikkaillut City-vahti Claudio Bravo ei kyennyt estämään Davy Pröpperin keskitystä. Leonardo Ulloa nousi rangaistusalueella omiin korkeuksiinsa ja puski pallon sisään.

City siirtyi toistamiseen johtoon 35. minuutilla. Sanen keskitys läpäisi koko Brightonin puolustuksen ja päätyi taka-alueelle Bernardo Silvalle, joka ampui pallon etunurkkaan.

Manchesterilaiset antoivat vierailijoille 72. minuutilla oivallisen opetuksen hereillä olemisesta. İlkay Gündoğanin nopea kulmapotku yllätti Brightonin täysin. Sané spurttasi rangaistusalueelle ja petasi paikan Fernandinholle, joka sijoitti pallon verkkoon.

Manchester City

@ManCity
CITY SUB | The Etihad says goodbye to the one and only @YayaToure 😭 On comes @LukasNmecha for the final moments 👏🏻

🔵 3-1 🐦 #cityvbhafc #mancity

✅ Most points in a #PL season - 97
✅ Most wins in a #PL season - 31
✅ Most goals in a #PL season - 105

👏 @ManCity 👏

Tottenham voitti Wembleyllä Newcastlen 1-0 Harry Kanen maalilla. Osumaa edelsi Tottenhamin pitkä syöttöketju, joka päättyi Kanen millintarkkaan sijoitukseen yläkulmaan.

Spurs siirtyi voitolla Liverpoolin ohi sarjataulukossa kolmanneksi, kun yksi kierros on pelaamatta. Keskiviikon tulos merkitsee myös sitä, että Tottenham pelaa Mestarien liigassa myös ensi kaudella.

FULL-TIME Spurs 1-0 Newcastle

Harry Kane’s 28th #PL goal of the season secures a 3rd consecutive top-four finish for Spurs