Barcelona kaatoi Liverpoolin Mestarien liigan välierävaiheessa lukemin 3-0. Barcelonan sankariksi nousi kaksi maalia viimeistellyt Lionel Messi.

Ottelu sai vauhdikkaan alun, ja ensimmäinen 15 minuuttia mentiin vauhdilla molempiin päihin. Vaikka peli aaltoili päästä päähän, ei kumpikaan joukkue kuitenkaan päässyt aivan huippupaikoille.

Paras paikka siunaantui kotijoukkueen Luis Suarezille, joka myös viimeisteli tilanteesta maalin. Jordi Alba laittoi millin tarkan keskityksen etutolpalle, josta Suarez liukui pallon reppuun.

Liverpoolilla oli saumoja muutamaankin kertaa nousta tasoihin. Reilun 30 minuutin jälkeen Sadio Mane sai ilmassa pallon ja pääsi nokikkain Marc-Andre ter Stegenin kanssa, mutta senegalilaisen nosto nousi maalin yli.

Toinen jakso alkoi Liverpoolin vyörytyksellä. James Milner pääsi näyttämään laukaisutaitoaan muutamaankin kertaan, mutta molemmilla kerroilla ter Stegen veti pidemmän korren. Kertaalleen saksalaisvahti torjui hienosti alakulmasta Mohamed Salahin vedon.

Kun Liverpool ei tilanteitaan hyödyntänyt, Barca iski. Kun peliä oli pelattu vajaat 80 minuuttia, Messi laittoi tolpasta tulleen paluupallon helposti tyhjään maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin jälleen Messin ilmiömäistä taituruutta. Argentiinalaishyökkääjä ampui vapaapotkun upeasti muurin yli kierteisenä aivan vasempaan yläkulmaan noin kahdestakymmenestä metristä.

Vielä lopussa Messi tarjoili avopaikan Ousmane Dembélélle. Ranskalainen ei kuitenkaan saanut palloa maaliin boksin sisältä, vaikka oli nokikkain Liverpool-vahti Alissonin kanssa.