Selhurst Parkilla maanantai-illta ratoksi pelattu M23-derby tarjosi kosteissa ja koleissa oloissa kaksijakoisen näytöksen, jonka päätteeksi pisteet jaettiin.

Avausjaksolla ei rikkonaisella miehistöllä peliin lähteneelle isäntäryhmälle paljoa ollut tarjolla. Brighton vei kaikkia tilastoja mennen tullen – maalitilanteet kirjattiin peräti 0-6. Ainoan pöytäkirjamerkinnän sai kuitenkin nimiinsä Christian Benteke, varoituksen muodossa.

20. minuutin kohdalla käytettiin toki myös VAR:ia, kun vieraiden Martin Montoya kaatui boksissa. Erotuomari Craig Pawson osoitti kuitenkin tarkastuksen jälkeen, ettei rangaistuspotkuun ollut aihetta.

Match of the Day

@BBCMOTD
Crystal Palace have failed to have a shot in the first half of a #PL game at Selhurst Park for the first time since returning to the top flight in 2013-14. 😴

Live: bbc.in/2PKn6KM

#bbcfootball #CRYBHA

50. minuutilla Palace sai Jordan Ayewn kautta aikaan terävän vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Benteke oli lähellä yllättää Mat Ryanin vieraiden maalilla. Belgialaisen laidalta lähettämä pallo pamahti takatolppaan.

Alle viisi minuuttia edellisestä, ja Brighton meni johtoon. Neal Maupay sai lähes täsmälleen rankkaripilkun kohdalla aivan liikaa aikaa, ja pamautti pallon voimalla verkon perukoille.

Brighton oli heti seuraavilla minuuteilla pariinkin otteeseen lisäämässä johtoaan, eikä Eaglesin pelistä tahtonut tulla mitään. Roy Hodgson komensi Max Meyerin valmiiksi kentälle tuloon. Cheikhou Kouyate penkin puolelle.

Isännät olivat muutamaan otteeseen saaneet painetta Ryanin maalin suunnille, kun Wilfried Zaha tasoitti ottelun varttia ennen täyttä aikaa. Kova ja tarkka laukaus sujahti sisään etuyläkulmasta. Fanaattinen, aina eloisa Selhurstin yleisö räjähti täyteen liekkiinsä hetkessä.

6 - Wilfried Zaha has scored six goals against Brighton; the most he's netted against any opponent in all competitions. Nemesis.

Zahan onnistumisen jälkeen myös Ayew ja Benteke tuntuivat löytäneen itseluottamuksensa, ja tilanteita syntyi. Toisaalta myös Brighton tuntui äkkiä ymmärtäneen, ettei ottelu ollut vielä ohi – vastahyökkäykset lähtivät terävinä.

Kotijoukkue oli lopulta lähempänä voittoa, mutta pisteet tasattiin loppuluvuin 1-1.