Liverpool kaatoi Sheffield Unitedin – tutut miehet ratkaisijoina

© Kuva: Getty Images

Liverpool jatkoi vakuuttavia otteitaan Valioliigassa torstaina, kun se kaatoi Anfieldilla Sheffield Unitedin lukemin 2-0.

Liverpool sai otteluun unelma-alun, kun Mohamed Salah vei punapaidat johtoon jo ottelun neljännellä minuutilla. Puolustaja Virgil van Dijk avasi pitkällä pallolla pelin laidalle Andrew Robertsonille, joka löysi matalalla keskityksellään Salahin.

Liverpool hallitsi selvästi ensimmäistä jaksoa, ja varsinkin Salahilla oli useampikin paikka lisätä kotijoukkueen johtoa, mutta lisäosumia ei ensimmäisellä jaksolla nähty.

Kotijoukkue jatkoi toisella jaksolla pelin hallintaa, ja se pystyi luomaan useita huippupaikkoja. Vierasjoukkue keskittyi puolustamiseen, ja vastahyökkäyksiin, mutta se ei kyennyt niitä kuitenkaan juurikaan luomaan.

Liverpool tuplasi johtonsa ottelun 64. peliminuutilla Sadio Manén toimesta. Mané pelasi Salahin kanssa komean seinäsyötön, ja iski oman reboundinsa lopulta maalin kattoon. Lisäosumia kamppailussa ei enää nähty.

Vieraiden Enda Stevensillä oli ottelun lopussa vielä tuhannen taalan paikka tuoda joukkueensa maalin päähän, mutta hän ei osunut kunnolla palloon maalin edessä, ja Alisson torjui laukauksen helposti.

Liverpoolin sarjajohto Valioliigassa toisena olevaan Leicesteriin on 13 pistettä. Kolmantena oleva Manchester City on 14 pisteen päässä.