Kello 20 Suomen aikaa alkaneissa otteluissa Arsenal vieraili Southamptonin St Mary’silla, ja Burnley puolestaan isännöi Watfordia.

Southampton-Arsenal 0-2

Arsenal karisti Saints-kammoaan, ja nappasi ensimmäiset koronatauon jälkeiset pisteensä.

10. minuutilla Pierre-Emerick Aubameyang karkasi vartijaltaan laidalla, nosti pallon ohi Alex McCarthyn – ylärimaan.

Ennen vartin täyttymistä Arsenalin loukkaantumistilanne vaikutti pahenevan jälleen, kun Bukayo Saka törmäsi puolustajaan. 18-vuotias palasi kuitenkin hoitotoimien jälkeen peliin.

Eddie Nketiah pääsi maalitilastoihin McCarthyn totaalisen rähmäyksen jälkeen. Maalivahti oli palauttamassa itselleen annettua syöttöä, mutta siirsi sen suoraan hyvin pirteästi koko peliin tulleen Gunners-kärjen jalkaan. 0-1.

Premier League

@premierleague
📸 @EddieNketiah9 puts the Gunners in front

#SOUARS

Southampton sai jakson loppua kohti paremmin otetta pelistä, muttei oikeastaan uhannut Emiliano Martinezin vartioimaa maalia muutamaa kulmapotkutilannetta suuremmin.

Ralph Hasenhüttl haki toiselle jaksolle virtaa penkiltä.

Southampton FC

@SouthamptonFC

46: Back up and running...

Come on, #SaintsFC! 👊 [0-1]
46: A double change at the break, as @KWPeters and @ShaneLong7 come on for #SaintsFC. [0-1]

Arsenal oli hyvin lähellä tuplata johtonsa, kun Martinez avasi pitkällä potkulla. Perään ehtivät Aubameyang ja Nketiah, välissään vain toppari Jan Bednarek. Puolalainen katkaisi venytyksellään ratkaisevan syötön, pallo meni katkosta vain aavistuksen ohi oman maalin.

Toisen jakson keskeyttäneellä juomatauolla Gunners-puolustaja Kieran Tierney tuli loukkaantuneena vaihtoon, tilalle Sead Kolasinac. Skotlantilaisen vaivana oli luultavimmin vain kramppi.

Martinez joutui vieraiden maalilla todellisiin töihin vajaat varttia ennen täyttä aikaa, kun Shane Long ampi lujaa läheltä. Argentiinalainen ehti myös paluupalloon, ennen Danny Ingsiä.

Isäntien toppari Jack Stephens lensi suoralla punaisella ulos 86. minuutilla, kaadettuaan Aubameyangin maalintekotilanteessa.

Tilannetta seuranneen vaparin ampui hetkeä aiemmin kentälle tullut Alexandre Lacazette, suoraan muuriin. Ranskalainen sai paluupallon, ja ampui päin maalivahtia. Seuraavaan reboundiin ehti Joe Willock, 0-2. Kyseessä oli 20-vuotiaan uran ensimmäinen valioliigaosuma.

Arsenalille ensimmäinen koronatauon jälkeinen voitto. Molemmista maaleista vastasivat seuran oman Hale Endin kasvatit.

Burnley-Watford 1-0

Sean Dyche oli kuin olikin saanut joukkueellisen pelaajia kasaan, ja se ryhmä onnistui kaatamaan Watfordin.

#BURWAT

Turf Moorilla Jay Rodriguez vei pallon vieraiden maaliin 14. minuutilla, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Burnley oli vahvasti niskan päällä ottelun alussa, Rodriguezin lisäksi myös Matej Vydra ja Josh Brownhill olivat lähellä johtomaalin tekoa.

Claretsin painaminen ei kuitenkaan avausjaksolla tuottanut toivottua tulosta, vaan tauolle mentiin maaleitta.

Toiselle jaksolle tuli jossain määrin herännyt Hornets. Tunnin paikkeilla niin Craig Cathcartille kuin avaukseen nousseelle Danny Welbeckille tarjottin omia tonttejaan vierasmaalin iskemiseen.

Paikkansa vierailta saivat myös Troy Deeney ja Will Hughes. Kun nämäkään eivät onnistuneet, iski Burnley.

Jo alusta alkaen aktiivisena häärinyt Rodriguez sai huipputarjoilun Dwight McNeililtä, ja puski isännät 1-0 -johtoon.

Vieraat eivät enää nousseet, vaan ovat yhä mukana äärimmäisen tiukassa taistossa liigapaikastaan.