West Ham ja Leeds United nousivat tiistain ensimmäisissä Valioliiga-otteluissa voittajiksi, kun Crystal Palacen ja Newcastlen heikot vireet saivat jatkoa.

West Ham – Crystal Palace

West Ham voitti Crystal Palacen vieraskentällä 3-2-lukemin, vaikka kotijoukkue kaatoi jo kolmannella minuutilla kylmää vettä David Moyesin miehistön niskaan. Wilfried Zaha latasi pallon vasempaan alakulmaan rangaistusalueen reunalta ja vei Palacen aikaiseen johtoon.

Tämä johto ei kuitenkaan kauaa säilynyt, sillä vain kuutta minuuttia myöhemmin Tomas Soucek puski pelin tasoihin Michail Antonion jatkosta, Pablo Fornalsin keskityksen jälkeen.

Ottelun 25. minuutilla tshekkiläistähti osui toistamiseen Aaron Cresswellin syötöstä ja nousi joukkueensa parhaaksi maalintekijäksi Valioliigassa.

Tomáš Souček has now scored more Premier League goals (6) than any other West Ham player this season.

Your favourite #FPL player has done it again. 😏
Make that (7). 👏

Jos ylläoleva upotus ei näy, klikkaa tästä.

West Ham oli lähellä kasvattaa johtoaan ennen puoliaikavihellystä, mutta Antonion ruuti oli märkää. Englantilaishyökkääjä laukoi kahdesti tolppaan, eikä tuntunut saavan palloa edes vahingossa sisään.

Toisella puoliajalla ottelua dominoinut West Ham kuitenkin osui kolmannen kerran. Kun peliä oli takana 65 minuuttia, puski keskuspuolustaja Craig Dawson pallon voimalla sisään Jarrod Bowenin antamasta kulmapotkusta.

Crystal Palace teki vielä yhden maalin ottelun lisäajalla, kun Michy Batshuayi laukoi kauden avausosumansa Jordan Ayew’n syötöstä. Peli päättyi kuitenkin West Hamin ansaittuun voittoon Lontoon paikallisessa.

Voitolla se nousi ainakin hetkellisesti neljännelle sijalle, kun Palace jäi puolestaan 13:ksi.

Newcastle – Leeds

Leeds United huojutti samaan aikaan potku-uhan alle joutuneen Steve Brucen pallia entisestään, kun se voitti Newcastlen 2-1-lukemin St James’ Parkilla.

Leeds siirtyi 1-0-johtoon Raphinhan tarkalla laukauksella vasempaan alakulmaan, kun peliä oli takana 17 minuuttia. Toisella puoliajalla Newcastle nousi tasoihin Miguel Almirónin lauottua täysin samaan paikkaan Callum Wilsonin tiputuksesta.

Leeds ei kuitenkaan tasoituksesta hätkähtänyt, vaan palasi vain neljää minuuttia myöhemmin johtoon.

Jack Harrison laukoi komean kudin pienestä kulmasta Karl Darlowin selän taakse, eikä enempää täysosumia nähty Newcastlen muutamasta tolppalaukauksesta huolimatta.

Leeds voitti pelin 2-1 ja nousi sarjataulukossa 12. sijalle. Newcastle on sen sijaan 16. sijalla, seitsemän pistettä putoamisviivan alapuolella olevan Fulhamin edellä kaksi ottelua enemmän pelanneena.

6 - Newcastle United have lost six consecutive games in all competitions for the first time since May 2015 (a run of 8 defeats). Sinking.