Manchester City palasi keskiviikkoiltana voittokantaan jyräämällä Etihadin maalikarkeloissa Southamptonin 5-2-lukemin.

Mikäli alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Manchester City

@ManCity
FULL-TIME | That was a lot of fun!

A thoroughly enjoyable game; some superb goals, individual brilliance, the lot.

🔷 5-2 🔴 #ManCity | mancity.com

Ottelun avausjaksolla nähtiin neljä maalia, joista City teki kolme, Southampton yhden.

Avausmaalista vastasi vartin pelin jälkeen Cityn keskikenttäpelaaja Kevin De Bruyne, joka sai laukoa lähietäisyydeltä Soton-vahti Alex McCarthyn torjunnasta tulleen paluupallon maaliverkon perukoille. 1-0.

Southampton kipusi tasoihin vain kymmenen minuuttia myöhemmin. Aymeric Laporte repi omalla rangaistusalueella Jannik Vestergaardin kumoon ja pallo vietiin 11-metriin. Sotonin erikoistilannespesialisti James Ward-Prowse asteli pallon taakse eikä erehtynyt. 1-1.

James Ward-Prowse has now scored seven Premier League goals this season:

◎ 4 x direct free-kicks
◉ 2 x penalties
◎ 1 x open play

Dead-ball specialist. 🎯

City meni kuitenkin menojaan jakson lopulla.

Ensin Riyad Mahrez vei isännät johtoon voimakkaalla ja tarkalla laukauksella oikeaan alakulmaan, ja lisäajan kolmannella minuutilla İlkay Gündoğan tuplasi johdon lähietäisyydeltä. 3-1.

William Hill

@WilliamHill
Four players from Europe's top five divisions have scored 10+ league goals in 2021:

🇵🇱 Robert Lewandowski
🇦🇷 Lionel Messi
🇵🇹 André Silva
🇩🇪 İlkay Gündoğan 🆕

Only one of them is a midfielder. 😏

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain kymmenen minuuttia, kun maalikarkelot jatkuivat.

Mahrez sai rangaistusalueella syötön Phil Fodenilta, malttoi, malttoi ja malttoi, kunnes sai vasemman jalkansa vapaaksi ja tykitti toistamiseen pallon ohi McCarthyn. 4-1.

Vain minuutti myöhemmin oli Southamptonin vuoro onnistua maalinteossa. Che Adams oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja sai sutia pallon vitosen viivalta ohi Edersonin. 4-2.

Ottelun seitsemäs, ja samalla viimeinen maali nähtiin tunnin kohdalla. Pallo jäi pyörimään Southamptonin rangaistusalueen rajalle, josta De Bruyne nappasi sen mukaansa. Belgialaispelaaja otti muutaman askeleen eteenpäin, siirsi pallon paremmalle jalalleen ja laukoi illan toisen osumansa. 5-2.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
😞 @premierleague goals conceded in Manchester this season:

Southampton 14 (2 games)
Man City - 13 (16 games)

Viimeisen 30 minuutin aikana nähtiin maalipaikkoja molemmissa päissä, mutta maaleja ei syntynyt. Southampton sai pallon kertaalleen maaliin, mutta Adams oli ollut paitsioasemassa ennen kuin laukoi pallon upeasti maaliin.

Voittonsa myötä City kasvatti sarjajohtonsa jälleen 14 pisteeseen. Southampton jatkaa sarjasijalla 14. Piste-ero putoamisviivaan on seitsemän pistettä.