Manchester United onnistui kaatamaan paikallisvastustaja Cityn Valioliigan huippukamppailussa sunnuntaina. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 0-2.

Samalla katkesi Cityn huima 21 ottelun voittoputki kaikki kilpailut mukaan lukien. Sen edellinen pistemenetys tuli 15. joulukuuta, kun valioliigakamppailu West Bromwichia vastaan päättyi 1-1. Valioliigassa sen voittoputki ehti kestää 15 ottelun verran.

United sai otteluun räjähtävän startin, sillä se sai rangaistuspotkun jo alle minuutin pelin jälkeen. Gabriel Jesus rikkoi Anthony Martialia boksin sisällä ja Bruno Fernandes laukoi pallon maaliin pilkusta.

101 - After 101 seconds, Bruno Fernandes' penalty is the earliest goal that Man City have ever conceded in a league match at the Etihad Stadium, and the first they have conceded within two minutes at home since Steed Malbranque for Fulham at Maine Road in January 2003. Shock.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vieraiden salama-alun jälkeen City otti pelin haltuunsa. Se otti pallonhallinnan selvästi itselleen ja vyöryi jatkuvasti kohti vieraiden maalia. Maalinteossa se ei kuitenkaan onnistunut, vaan United pystyi pitämään maalinsa puhtaana avausjaksolla.

City aloitti räväkästi toisen jakson ja se oli todella lähellä tasoitusosumaa heti jakson avausminuuteilla. Rodrin laukaus kuitenkin osui kotijoukkueen harmiksi ainoastaan ylärimaan.

Kesken Cityn painostuksen punapaidat tuplasivat kuitenkin johtonsa kamppailun 49. minuutilla. Luke Shaw teki pitkän kuljetuksen pallon kanssa, käytti palloa Marcus Rashfordilla ja laukoi sen lopulta itse verkon perukoille saatuaan syötön boksin sisään. Tilanteen rakentelu lähti liikkeelle Dean Hendersonin upeasta pitkästä avauksessa heittämällä.

Martialilla oli loistava mahdollisuus ratkaista ottelu lopullisesti Unitedille 69. minuutilla, mutta Ederson torjui kuitenkin upeasti ranskaiskärjen laukauksen boksin sisältä.

Punapaidat saivat ikäviä uutisia 70. peliminuutilla, kun Rashford jouduttiin ottamaan vaihtoon. Englantilaiskärki loukkasi polveaan epäonnekkaasti puolustustilanteessa, eikä pystynyt jatkamaan kamppailua.

City oli todella lähellä kavennusta vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta Phil Fodenin laukaus lähietäisyydeltä painui kuitenkin reilusti maalin ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin oli Raheem Sterlingin vuoro tuhlata tuhannen taalan paikka.

Kovasta painostuksesta huolimatta kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt rikkomaan kuparista, vaan Unitedin puolustus kesti loppuun asti.

1 – Among the 67 managers Pep Guardiola has faced more than three times across all competitions as a top-flight boss, Ole Gunnar Solskjær is the only one to have beaten the Spaniard (4) more often that he has lost to Guardiola (3). Devil.

City jatkaa turvallisella erolla sarjakärjessä tappiosta huolimatta. United nousi voitolla sarjakakkoseksi. Joukkueiden välinen piste-ero on 11 pistettä.