Arsenal ja Fulham lähtivät sunnuntai-iltapäivän valioliigaotteluun melkoisesti edellisistä peleistään muuttuneilla kokoonpanoilla. Pisteet tasattiin lopulta lukemin 1-1.

Gunners-veräjälle asettui vasta toiseen valioliigastarttiinsa seurassa Mat Ryan. Brightonista tammikuussa siirtynyt australialainen on toki kokenut tekijä – tilille napsahti nyt jo 123. Englannin pääsarjaottelu.

Mikel Arteta jätti penkille nyt kaikkiaan viisi torstain Slavia Praha -ottelun avauksessa nähtyä pelaajaa. Juhlapeliään Mökkiläisissä johtanut Scott Parker puolestaan teki edelliseen peliin nähden myös viisi muutosta.

Fulham Football Club

@FulhamFC
💯👔

A milestone for Scott today. 👏

#FFC

@FulhamFC
🖐️ changes to the #FFC XI for this afternoon's London derby.

Kenny Tete misses out after returning a positive Covid test.

#ARSFUL

Alkuminuuteilla Ryan ei palloa paljon aurinkoisella Emiratesilla nähnyt – peliä käytiin lähempänä Alphonse Areolan veräjää. Toisessa perättäisessä valioliigastartissaan nähty Gabriel Martinelli ohitti ranskalaisen jo heti toiselle peliminuutille siirryttyä, harmikseen pallo meni maalivahdin lisäksi ohi myös takatolpasta.

Vaikka painopiste ei juuri muuttunut, oltiin 20. minuutilla edelleen maalittomassa tilanteessa. Seuraava läheltä piti -tilanne nähtiin tuolloin isäntien päädyssä. Pallo pomppasi Fulhamin hyökätessä odottamattomasti pariinkin otteeseen, ja lirui lopulta Rob Holdingin kautta vain aavistuksen maalin ohi.

Arsenalin alkuhetkien yliote katosi suhteellisen täysin, ja ottelu muuttui pallon siirtelyksi keskialueella. Punavalkoiset esittivät välillä pitkiä syöttöketjuja, jotka eivät kuitenkaan materialisoituneet vaaratilanteiksi.

40. minuutilla tulosta viimein nähtiin – ainakin jossain määrin; Dani Ceballos pääsi puskemaan pallon ohi Areolan tilanteesta, joka käynnistyi Martinellin keskityksestä. VAR-viivoja piirreltiin tilanteen jälkeen pitkään, ja maali hylättiin lopulta paitsiona.

Squawka Live

@Squawka_Live
Dani Ceballos thinks he has scored his first Premier League goal for Arsenal but it has been ruled out for an offside in the build up.

afcstuff

@afcstuff
Alan Smith on Saka’s toe being offside, ruling out Ceballos’ goal: “He should have cut his toenails!” [Sky] #afc

Ensimmäisen jakson viimeisestä tilanteesta Arsenal teki jälleen maalin, tällä kertaa paitsiotuomio annettiin ilman videoapuja.

Arsenal

@Arsenal
The ball's in the net once again... and once again there's an offside

Martinelli's low ball is turned in by Andersen, but it won't count because an offside by Smith Rowe in the build-up

🔴 0-0 ⚪️ (45)

#ARSFUL

Toinen jakso toi Pohjois-Lontooseen pilviä

Ottelun euraava isompi VAR-neuvonpito käytiin noin tunnin pelin jälkeen. Mario Lemina kaatui boksissa näyttävästi, ja erotuomari Craig Pawson näytti lopulta pilkkua. Tilannetta tarkasteltiin vielä paitsion varalta; tuomio säilyi Fulhamin eduksi.

Josh Maja ampui vieraat johtoon rankkarista. Kyseessä oli joukkueen ensimmäinen laukaus kohti isäntien maalia.

@FulhamFC
💥 BANG 💥

🔴 0-1 🤍 | #ARSFUL

Arsenal reagoi tappioasemaan vaihdoilla; Mohamed Elneny ja Héctor Bellerín jättivät kentän, sisään Thomas Partey ja Nicolas Pépé.

Väittömästi vaihtojen jälkeen Alexandre Lacazette kaatui kentän pintaan takareittään pidellen – Arsenalin aurinkoinen iltapäivä oli muuttumassa sysipimeäksi. Kolmas vaihto jouduttiin tekemään pikapikaa, sisään Eddie Nketiah.

Martinelli osoitti hurjaa nopeuttaan ja tahtoaan 70. minuutilla. Brasilialainen juoksi mahdottoman oloisen pallon kiinni, ja nosti sen luukulle, josta Pépé pääsi puskemaan – Areola ehti venyttää jalkansa torjuntaan viivalta.

Viimeisen varsinaisen kymmenminuuttisen kohokohtiin kuului muun muassa Areolan minuutteja kestänyt kengänkorjailuoperaatio. Arsenal haki maalia, viimeisten ratkaisujen jäätyä riittämättömiksi. Otteluun ilmoitettiin kaikkiaan seitsemän minuuttia lisäaikaa, mikä sekään ei näyttänyt muuttavan lukemia. 97. minuutilla Arsenal kuitenkin viimein teki maalin, jota ei hylätty VAR-tuomiolla.

Kulmapotkutilanteeseen noussut maalivahti Ryan voitti ensimmäisen pääpallon, ja väline ajautui lopulta Nketiah:n toimesta sisään. Holding oli tilanteessa paitsion puolella, mutta ei vaikuttanut pelin kulkuun tavalla eikä toisella.

Tasoituksen saattaa sanoa olleen ansaittu; maalinteoyrityksen ottelussa kirjattiin kotijoukkueelle 18-3.

Tasapeli ei varmasti tyydyttänyt kumpaakaan joukkueista. Fulhamin matka sarjassa säilymiseen on jota kuinkin yhtä pitkä kuin Arsenalin millekään merkittävälle taulukon sijalle.