Liverpool nousi tappioasemasta voittoon lauantaina Valioliigassa, kun se kaatoi Anfieldilla Aston Villan lukemin 2-1. Samalla se katkaisi peräti kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen voitottoman jakson kotikentällään.

Liverpool hallitsi kenttätapahtumia avausjaksolla selkeästi ja sillä oli paremmat maalipaikat. Mohamed Salah oli lähellä viedä kotijoukkueen johtoon vartin pelin jälkeen, mutta egyptiläisen laukaus painui kuitenkin ohi maalin.

Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalin iski kuitenkin Aston Villa. Ollie Watkinsin laukaus boksin sisältä painui Alisson Beckerin käden alta verkon perukoille. Osuma syntyi 41. peliminuutilla.

Avausjakson lisäajalla Roberto Firmino luuli jo tasoittaneensa kamppailun, mutta VAR oli lopulta eri mieltä. Diogo Jotan katsottiin olleen paitsiossa maalin rakenteluvaiheessa, mutta hidastusten perusteella tuomio oli vähintäänkin kyseenalainen. Niiden perusteella oli lähes mahdotonta sanoa, että oliko tilanne todella paitsio.

ESPN FC

@ESPNFC
Another day. Another sleeve offside 👀

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Punapaitojen painostus tuotti lopulta tulosta 57. minuutilla, kun Salah tasoitti kamppailun. Pallo kimposi egyptiläishyökkääjälle maalin eteen kuin tarjottimella, ja hänellä oli helppo työ siirtää peliväline verkon perukoille.

Ennen Salahin osumaa Liverpool oli ehtinyt pelata käsittämättömät 769 minuuttia putkeen ilman pelitilanteesta syntynyttä osumaa Valioliigassa kotikentällään.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

The wait is finally over.

Liverpool's first open-play goal at Anfield in the PL in 2021, ending their 769-minute run without one.

As of the 38th minute, Liverpool have now gone 750 minutes without scoring from open play at Anfield in the Premier League.

12.5 hours. 😳

Vain hetki tasoitusosuman jälkeen vieraat olivat lähellä mennä uudelleen johtoon. Trézéguetin laukaus boksin sisältä osui kuitenkin ainoastaan tolppaan ja Liverpool pelastui takaiskulta.

Pitkään näytti siltä, että pisteet jaettaisiin. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Trent Alexander-Arnold oli kuitenkin eri mieltä. Englantilaispuolustajan tarkka laukaus boksin rajalta painui takakulmaan, ja takasi punapaidoille lopulta kolme pistettä.

Voitolla Liverpool nousi ainakin hetkellisesti neljännelle sijalle sarjataulukossa. Voitto oli sille todella arvokas ajatellen Mestarien liigaan oikeuttavaa sijoitusta.