Valioliigan peräpään taistelussa lauantai-iltana kohtasivat Sheffield United ja Brighton. Isäntäjoukkueen putoaminen Mestaruussarjaan oli varmistunut jo aiemmin. Blades oli kuitenkin päättänyt vaikeuttaa myös Seagullsin asemia.

Brighton ei voi edelleenkään olla varma ensi kauden sarajstasostaan, sillä ottelu päättyi lukemiin 1-0.

Maalipaikkoja kaudella reippaastikin tuhlaillut David McGoldrick upotti pallon Robert Sanchezin selän taakse ottelun 19. minuutilla.

Sheffield United

@SheffieldUnited
McGoldrick puts us in front!!!

Bladesin kaudesta kertoo jotain tilasto, jonka mukaan kukaan muu joukkueen pelaajista ei ole tehnyt puoltakaan irlantilaisen maalimäärästä (7).

David McGoldrick has now scored seven Premier League goals for Sheffield Utd this season, at least twice as many as any other player at the club this term.

54. minuutilla Neal Maupay sai mainion tilaisuuden tasoitukseen, Danny Welbeckin näppärästä syötöstä. Aaron Ramsdale syöksyi hyvään torjuntaan. Pian tämän jälkeen Jakub Moder luuli hetken, että oli iskenyt valioliigauransa avausosuman, Unitedin kaoottisen kulmapotkutilanteen purkuyrityksen keskellä. Maali kuitenkin hylättiin paitsion vuoksi.

Welbeckin vuoro yrittää tasoitusta tuli 69. minuutilla – syöksypusku vähän vasemmalta ohi.

Graham Potter muutti toisen jakson vaihdoillaan Brightonin ryhmitystä jatkuvasti hyökkäävämpään suuntaan, ja joukkue pommitti isäntien päätyä – tuloksetta.

Brighton on nyt seitsemän pistettä putoamisrajan yläpuolella, pelattuaan yhtä monta ottelua kuin vielä kuiville pyrkivä Fulham.