Roy Hodgson walks out at Selhurst Park as the manager of Crystal Palace for the final time ❤️

🇬🇭 @ThomasPartey22 in midfield
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 @EmileSmithRowe starts
🇨🇮 Pepe returns out wide

#️⃣ #CRYARS

Hodgsonin kerrotiin olleen tunteikkaana jo ennen ottelua, ja tunteella tuli sisään myös hänen joukkueensa. Jeffrey Schlupp nappasi varoituksen jo avauskympillä ajeltuaan Calum Chambersin jaloille rumasti. VAR armahti Eagles-pelurin punaiselta. Joel Ward puolestaan säästyi varoitukselta kokonaan, napauttaessaan Kieran Tieneyä tilanteen jälkeen nilkoille. Arsenal hallitsi itse ottelua selkeästi.

16. minuutin kohdalla Andros Townsend ajoi harkitusti Rob Holdingin asettamaan miinaan, ja sai joukkueelleen sivuvaparin mainiosta paikasta. Tottenhamistakin tuttu hyökkääjä antoi erikoistilanteen itse, ilman merkittäviä seurauksia.

Peli eteni erikoisissa sääolosuhteissa; aurinko paistoi kirkkaasti, mutta ilmassa nähtiin myös niin vesisadetta, kuin ilmeisesti jonkinlaista räntää. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen myös Palace sai hyviä tilanteita aikaan.

Kun kotipääty mietti, pitääkö sen buuata kovempaa Tierneylle, vai hetkeä aiemmin boksissa kaatuneella Bukayo Sakalle, nimenomainen kaksikko järjesti ottelun avausmaalin. Pallo pelattiin vasemmalta laidalta muutamalla syötöllä luukulle, jossa päivystänyt Nicolas Pépé iski 0-1.

Heti ottelun käynnistyttyä uudelleen oli Christian Benteken vuoro saada VAR-tuomareilta armoa. Begilalainen huitaisi Mohamed Elnenyä tilanteen jälkeen kyynärpäällään kaulaan. Erotuomari Anthony Taylor oli pelissä melkoisilla hiilillä, kotiyleisön heittäessä jatkuvasti lisää löylyä.

Benteken tilanteeseen löytyi TV-studiossa päivystäneeltä, jonkin verran sekä jalkapallokentistä että baareista kokemusta omaavalta Paul Mersonilta.

– Hänet olisi heitetty ulos yökerhosta tuosta.

Football Daily

@footballdaily
🗣 "He'd of got thrown out of a night club for that."

Paul Merson's description of Christian Benteke's debatable red card against Elneny

Eagles nousi

Arsenal aloitti myös toisen jakson massiivisella hallinnalla, ja etenkin Pépé tuntui olevan hurjassa vedossa.

Reilun tunnin kohdalla tapahtui se, minkä oli pakkokin tapahtua. Wilfried Zaha hankki isännille vapaapotkun hyvältä paikalta, ja nimenomaan Benteke painoi syöksypuskulla tilanteeksi 1-1. Tilannetta tutkittiin tallenteilta hyvän aikaa, mutta maali päädyttiin pitämään voimassa. 30-vuotias jatkoi näin kovaa kauttaan – maali oli kauden 10., ja neljässä viime ottelussa neljäs.

William Hill

@WilliamHill

Christian Benteke has reached double figures in a Premier League season for the first time since 16/17

Bentekkers is back to his best.

😤

#CPFC
Name a player in better form than Christian Benteke at the moment.

We'll wait...

#CRYARS | #CPFC

Pian tasoituksen jälkeen Zaha teki illan hilpeimmän suorituksen kaatumalla rankkaria vaatien boksissa. Viedoita katseltiin jälleen – ei seuraamuksia.

Arsenalin totaalinen sammuminen toisella jaksolla kuvasti hyvin joukkueen koko kautta – lähempänä voittoa tuntui Benteken maalin jälkeen koko ajan olevan Palace.

Juuri kun oltiin siirrytty lisäajan puolelle, vaihtomies Gabriel Martinelli onnistui kuin onnistuikin maalinteossa. Myös vaihdosta tullut Martin Ødegaard keskitti oikealta, ja brasilialinen syöksyi maalille. Tämäkin tilanne tarkastettiin toki videolta, mutta maali jäi jälleen voimaan.

Arsenal have had two shots on target against Crystal Palace:

⚽️ Nicolas Pépé
⚽️ Gabriel Martinelli

Clinical. 😉

Gunners onnistui siis pilaamaan Hodgsonin juhlat, ja saa vieläkin pitää elossa pientä toivonkipinää jonkin asteisista europeleistä. Tätä toivonkipinää ajatellen Pépén lisäajan lisäajalla iskemä 1-3 -maali saattaa vielä osoittautua todella merkittäväksi.