Maanantain ainoa valioliigaottelu oli Lontoon paikallinen; isäntänä nähtiin pohjoisen Arsenal, vieraana eteläpäädyn Crystal Palace. Peliin loi ilman muuta lisäjännitettä se että Arsenalin historian suuriin lukeutuva, entinen keskikentän valtias Patrick Vieira asteli Emiratesille vierasjoukkueen käskijänä.

Hyvin kaksijakoisen ottelun päätteeksi pisteet jaettiin maalein 2-2.

Kummallakin puolen kenttää pelattiin myös pienimuotoista juhlaottelua; isäntien puolustaja Kieran Tierney esiintyi 50. kerran Arsenal-paidassa pääsarjassa, kun taas vieraiden maalivahti Vicente Guaita vartoi Eagles-maalia jo sadannessa valioliigaväännössä.

#CPFC | #ARSCRY

Vieraiden talismaani Wilfried Zaha oli ottelusta sivussa, tunnettuaan olonsa huonoksi maajoukkuekomennuksen jälkeen. Tämä tarjosi muiden mahdollisten taktisten muutosta lisäksi avauspaikan konkari Christian Bentekelle.

Arsenal pamautti taululle lukemat 1-0 kahdeksannella peliminuutilla. Nicolas Pépé pääsi epäonnistuneen kulmapotkun jälkeen hakemaan maalia omimmalta tontiltaan, leikattuaan oikealta sisään boksiin. Guaita ehti nyrkkeineen väliin, mutta paluupalloon kerkesi Pierre-Emerick Aubameyang ja hoiti sen läheltä verkkoon. Tilannetta edeltäneessä nopeassa syöttöpelissä kunnostautui myös Arsenalin syyskuun pelaajana ottelun alla palkittu laitapakki Takehiro Tomiyasu.

Teksti jatkuu upotuksen jälkeen

Richard Jolly 🇺🇦

@RichJolly
This is the first time the current Arsenal captain has scored a Premier League goal for a team managed by a former Arsenal captain against a team managed by a former Arsenal captain.

Arsenalilla on ollut viime aikojen nousujohteisesta vireestä ongelmia kliinisyyden kanssa, tällä kertaa upotus onnistui ensimmäisestä tilanteesta.

Piakkoin maalin jälkeen Aubameyang sai pienen kolhun, ja pelin jatkuttua kotijoukkueen alkuminuuttien selkeä hallinta tuntui hetkeksi hukkuneen. Palace ei toisaalta saanut yhtä Conor Gallagherin lepsua vetoa lukuunottamatta sekään paljoa aikaiseksi.

Arsenal-luotsi Mikel Arteta oli lähtenyt otteluun kokoonpanolla, josta tavallaan puuttui keskikenttäpelaaja hyökkäyksen kustannuksella. Se ei kentällä juuri näkynyt; isännät voittivat pitkän jakson ajan keskikentällä lähes jokaisen tilanteen.

28. minuutilla Beneke onnistui pääsemään vetopaikkaan, ja Aaron Ramsdale joutui oikeastaan ensi kertaa kunnon torjuntatöihin. Arsenal puolestaan ei tuntunut pääsevän Guaitan maalin lähistölle enää lainkaan.

Bukayo Sakalle jakso loppu oli melkoinen. Ensin 20-vuotias klippasi Jordan Ayewn kumoon, ja sai varoituksen. Lähes välittömästi tämän jälkeen erotuomari Mike Deanin jo aiemmin puhuttelema James McArthur lanasi Sakan melko kylmästi Arsenalin boksin rajalla, selviten viikatteestaan keltaisella.

Ennen puoliaikaa ottelun tapahtumat olivat kääntyneet siihen suuntaan, ettei Palacen tasoitusmaali olisi ollut minkäänasteinen vääryys. Ramsdale joutuikin vielä viimeisessä tilanteessa kahteen kovaan torjuntaan. Tauolle tilanteessa 1-0.

Palace ansaitsi tasoituksen, Arsenalin pakka levisi

McArthurin potku aiheutti laajaa hämmennystä ottelun tauolla; miten ihmeessä tämä ei ollut ulosajon arvoinen teko? Ulos sen myötä ottelusta päätyi osuman vastaanottaja Saka, tauolta tultaessa tilalle Albert Sambi Lokonga.

Thomas Partey tuli toiselle puolikkaalle todella oudolla tavalla. Ensin upea yritys kohti oikeaa yläkulmaa. Pian sen jälkeen kaamea menetys omassa päädyssä. Seurauksena pallo Bentekelle, joka sai reippaassa tilassa ottaa tarvittavat askeleet ja ampua oikeaan alakulmaan, 1-1.

@CPFC
50: It’s what we deserved. Palace steal the ball in a dangerous area, Benteke drives forward and rifles the ball into the far corner.

GET IN

🔴 1-1 🦅

@CPFC
BENTEKEEEE

57. minuutilla Palace pääsi taas paikkaan. Ayew ampui keskeltä lujaa, Ramsdale sai venytettyä pallon yli riman.

Eaglesin itseluottamus oli korkealla, kun taas Gunners tuntui kaipaavan ihmettä palauttaakseen hyökkäyspelinsä raiteilleen, tai ylipäänsä saavan sellaista aikaan.

66. minuutilla ihmettä haettiin penkiltä; Martin Ödegaard vaihtui kentällä Alexandre Lacazetteen. Palace vaihtoi samalla katkolla, Luka Milivojevic vaihtui Cheikhou Kouyatéen.

Pari minuuttia eteenpäin, ja Vieira otti kentältä Ayewn, tilalle Michael Olise.

Lacazette nosti sähköä stadionilla. Ranskalainen oli hyvin nopeasti kahteen otteeseen maalipaikoilla. Seuraavan osuman iski kuitenkin jälleen Palace.

Lokonga menetti pallon Gallalgherille, ja tämä pelasi yhteen juuri sisään tulleen Olisen kanssa, maalipaikkaan Odsonne Edouardille. Pallo sisään yläriman kautta, tilanteeksi 1-2.

Partey teki tilaa kentällä viimeiseksi kymmenminuuttiseksi Gabriel Martinellille. Kotijoukkueella oli nyt kentällä käytännössä koko hyökkäsykalustonsa, poislukien loukkaantunut Saka. Palace vastasi omalla viimeisellä vaihdollaan; Edouard pois, tilalle puolustaja James Tomkins.

Tierney pamautti pallon Edouardin tavoin ylärimaan varsinaisen peliajan viime minuuteilla – tällä kertaa se vain palasi kentän puolelle.

Vaihtomies Lacazette nousi lopulta sankariksi, sikäli kun kotitasapeliin Palacea vastaan Arsenal-leirissä voidaan olla tyytyväisiä. Ottelun viimeiseksi tilanteeksi jäi kulmapotkukaaos, jonka päätteeksi kolmekymppinen pääsi pommittamaan läheltä loppulukemat 2-2.