Manchester City hallitsi avauspuolikasta Valioliigan kotiottelussaan Brightonia vastaan miten tahtoi. Maalia se ei kuitenkaan taaskaan tehnyt turhan aikaisin – tauolle mentiin 0-0 -tilanteessa.

Toisella jaksolla hallinta kapitalisoitui, kun Riyad Mahrez iski ottelun voittomaaliksi jääneen osuman 53. minuutilla.

Reilua kymmentä minuuttia myöhemmin algerialainen alusti 2-0 -maalin, jonka iski nimiinsä Phil Foden. Viimeisellä kympillä kakku kuorruttui, kun Kevin De Bruyne syötti Bernardo Silvan tekemään loppuluvut 3-0.

City nousi päivän poissaolon jälkeen takaisin sarjakärkeen, pisteen Liverpoolin edelle. Brightonin sarjasija on 10.

Sarjapaikastaan taisteleva Everton jäi kotonaan tappiolle, kun Leicesterin Harvey Barnes vei vieraat johtoon jo viidennellä peliminuutilla.

Viikolla huhuttiin, että Richarlison haluaa ulos Toffeesista. Mikäli lähtö on edessä, haluaa brasilialainen tehdä sen kiiltävin kilvin. Pelattiin jo lisäaikaa, kun pallo upposi vasemmalle ohi Kasper Schmeichelin. Syöttömerkintä pisteen tuoneeseen maaliin vaihdosta tulleelle Solomon Rondonille.

Evertonin sarjasija on edelleen 17., mutta sen ero Burnleyyn nyt neljä pistettä.

Illan neljännessä valioliigaottelussa Newcastle voitti Crystal Palacen Miguel Almironin ensimmäisen jakson upealla osumalla 1-0.