Englannin maajoukkueen ja Aston Villan 27-vuotias keskuspuolustaja Tyrone Mings osallistui torstaina Black Lives Matter -mielenosoitukseen Birminghamissa. Mielenosoitukseen osallistui poliisin mukaan noin 4 000 henkilöä, ja se sujui rauhallisesti.

Mings kulki rinta rinnan muiden mielenosoittajien kanssa, eikä tähtistatuksesta ollut tietoakaan. Mings kertoi jo mielenosoitusta edeltävänä päivänä olevansa mukana.

Ympäri maailmaa on pidetty mielenosoituksia ja protesteja liittyen George Floydin kuolemaan. Floyd kuoli Minneapolisissa, Yhdysvalloissa, poliisin pidätystilanteessa 25. toukokuuta.

– Pelkkää energiaa ja intohimoa tänään. En aio pyydellä anteeksi sitä, että seison sen takana, mihin uskon, Mings kirjoitti Twitterissä.

Mingsi lisäsi päivityksen yhteydessä myös kuvia, joissa hänellä on kasvonaamio, jossa luki ”Meitä ei vaienneta”.

Länsi-Midlandsin poliisin tiedottaja kertoi, että mielenosoitukseen osallistui noin 4 000 henkilöä, ja protesti sujui rauhallisesti Birminghamin keskustassa.

– Mielenosoittajat olivat äänekkäitä ja intohimoisia, ja he saivat äänensä selvästi kuuluviin. Mitään pidätyksiä tai levottomuuksia ei nähty, poliisista kerrottiin.

Englannissa useat pelaajat ja seurat ovat tukeneet rauhanomaisia protesteja. Muun muassa Liverpool ja Chelsea ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa joukkuekuvat, jossa pelaajat ovat polvistuneina.

Tyrone Mings

@TyroneMings
Nothing but energy & passion today.
I make no apologies for standing up for what I believe in.

West Midlands Police

@WMPolice
#UPDATE | Around 4,000 people took part in a peaceful protest around #Birmingham city centre today.

The protesters were loud and passionate, and made their voices clearly heard.

There were no arrests and no disorder.

Full story ⬇️⬇️⬇️

west-midlands.police.uk/news/update-bi…