Arsenalin uudeksi luotsiksi nimitetty Unai Emery saapui keskiviikkona iltapäivällä ensimmäisen kerran median eteen. Daily Mirror -lehti kokosi yhteen viisi pääkohtaa espanjalaisen kommenteista pressitilaisuudesta.

1. Kunnioitus edeltäjää kohtaan

”Kiitos Arsène Wengerille perinnöstäsi. Opin häneltä kaikki asiat jalkapallossa.”

[readmore from=Unai-Emery]

2. Iso projekti

”Englannin kieleni ei ole tällä hetkellä paras mahdollinen, mutta haluan tehdä töitä puhuakseni teidän ja kannattajien kanssa kertoakseni ajatuksistani, tavoitteistani ja siitä, että olen hyvin innoissani tästä mahdollisuudesta. Se on iso haaste minulle, mutta olen työskennellyt myös muissa isoissa projekteissa. Olen ylpeä siitä, että olen täällä ja teen töitä Arsène Wengerin jälkeen.”

3. Luotto Arsenalin nykyjoukkueeseen

”Uskon niihin pelaajiin, jotka ovat täällä. Tavoite on tehdä kovasti töitä. Haluan tietää, miten kasvamme tämän joukkueen kanssa. Haluan tuntea kaikki pelaajat – he ovat kaikki hyvin tärkeitä. Aion puhua kaikkien pelaajien kanssa henkilökohtaisesti ja kasvokkain.”

4. Filosofia ja kunnianhimo

”Kaikki tittelit ovat tärkeitä meille. Mielestäni me voimme ja haluamme olla kandidaatteja niiden voittajaksi. En lupaa meidän voittavan, mutta voin luvata sen, että teemme töitä kovasti ja yhdessä.

(Filosofiani on) pallon pitäminen hallussa ja prässäys silloin, kun pallo ei ole meillä.”

5. Hyvät välit seurajohtoon

”Kiitos (Stan) Kroenken perheelle. Matkustimme Atlantaan tapaamaan heitä. Mielestäni se oli erittäin hyvä tapaaminen, erittäin hyvä keskustelu hänen ja hänen poikansa kanssa. Kaikki se yhteys on yhdessä tässä projektissa. Kiitos myös puheenjohtajalle ja johtokunnalle.

Keskustelu puheenjohtajan ja johtokunnan kanssa oli erittäin tärkeä minulle oppiakseni tuntemaan Arsenalin paremmin. Kiitos myös Ivanille (Gazidis), Raulille (Sanllehi) ja Svenille (Mislintat) – ensimmäinen tapaaminen Arsenalin henkilökunnan kanssa tapahtui kolmen ihmisen kanssa, jotka jättivät minuun kolmen tunnin keskustelun jälkeen erittäin hyvän tunteen tulevasta yhteistyöstä.”

Arsenal

@Arsenal
Unai Emery's first press conference is now finished - what did you make of it?

#WelcomeUnai