Arsenal kärsi kovan 1-3-tappion Manchester Cityn vieraana sunnuntai-iltana, kun Sergio Agüeron hattutemppu pudotti Tykkimiehet sarjataulukon kuudennelle sijalle.

Arsenal oli vielä hyvin pelissä mukana, kun ottelu läheni puoliaikaa 1-1-tilanteessa. Agüero vei kuitenkin sinipaidat juuri ennen taukoa johtoon, tehden ottelun kolmantensa noin tunnin pelin jälkeen.

Arsenal, joka ei ole voittanut TOP6-joukkuetta vieraissa sitten tammikuun 2015, ei onnistunut toisella puoliajalla saamaan edes yhtä laukausta aikaiseksi.

Arsenalin päävalmentaja Unai Emery ei ollutkaan tyytyväinen joukkueensa mentaliteettiin ottelun toisella jaksolla.

– He (Man City) osoittivat paremmuutensa 90 minuutin aikana. Ensimmäiset 45 minuuttia, me olimme hyvin mukana pelissä, puolustaen yhdessä ja hyökäten välillä vastaan, ottaen tilaisuudet vastaan pysyäksemme taistelussa mukana, Emery kertoi Sky Sportsille.

– Mutta 2-1-maalin jälkeen, toisella puoliajalla he olivat paljon parempia. Emme saaneet tilaisuuksia murtautua heidän alueellensa, ja tulos oli selvä. Ero meidän ja Cityn välillä on selkeä, ja haastemme onkin kova työskentely ja oman pelimme parantaminen.

– Toinen puoliaikamme oli huonompi kuin ensimmäinen. Haluamme olla mukana joka ottelussa, mutta heidän toisen maalinsa ja puoliajan jälkeen – emme voi pelata tällä mentaliteetilla voittaaksemme otteluita.

– Minulla on itsevarmuutta työmme suhteen, ja tiedän että nyt meidän on pysyttävä rauhallisena, kertoi Emery.

Arsenal on sarjataulukon kuudennella sijalla, kolme pistettä jäljessä neljäntenä olevasta Chelseasta. Myös Manchester United (5. sijalla) on Arsenalia pisteen verran edellä.

Arsenal kohtaa seuraavaksi Huddersfieldin vieraissa, kun taas Chelsea matkustaa Manchester Cityyn ja Manchester United Fulhamiin.