Arsenalin manageri Unai Emeryn tilanne ei tällä hetkellä ole kovin kadehdittava. Espanjalaisvalmentajan luotsaama ryhmä hävisi viime lauantaina kovavireiselle Leicesterille tylysti maalein 0-2, eikä tykkimiesten pelaaminen juuri nyt vakuuta millään osa-alueella.

Arsenal on valunut Valioliigan sarjataulukossa neljän voitottoman ottelun johdosta kuudennelle sijalle ja eroa toisena porskuttavaan lauantain vastustajaansa on jo yhdeksän pistettä.

Kaikesta kurjuudesta ja kriisistä huolimatta Arsenalin taustavaikuttajiin kuuluvat Vinai Vinkatesham sekä Raul Sanllehi jaksavat uskoa Emeryn valmennuskykyihin kääntää nykyinen kurssi.

– Jokainen meistä tiedostaa tämän hetken tilanteen, eikä se ole todellakaan se, mihin pyrimme. Ymmärrämme fanien turhautumisen, koska he luonnollisesti odottavat joukkueen menestyvän. Asiat eivät ole vielä loksahdelleet paikoilleen, mutta voin vakuuttaa, että hän (Emery) on tehtävään edelleen oikea mies, kaksikko totesi Sky Sportsille.

Siirtohuhut Mesut Özilin ympärillä sekä kiukuttelevan Granit Xhakan kommentit ovat keränneet seuran ylle tummia pilviä, jotka eivät ole voineet olla vaikuttamatta Arsenalin peliesityksiin.

– Taistelimme ajoittain hyvin ja loimme maalintekopaikkoja, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Meillä on joukkueessa paljon nuoria pelaajia, jotka tarvitsevat vain aikaa kehittyäkseen. Tiedämme, että pystymme nostamaan tasoamme seuraavissa otteluissa, Emery totesi Leicester-tappion jälkeen.

Arsenalin seuralegendoihin kuuluva ja nykyään kommentaattorina toimiva entinen huippupuolustaja Tony Adams antoi myös tukensa joukkueen päävalmentajalle.

– Tässä tilanteessa olisi helppo vain syyttää manageria, mutta mielestäni myös pelaajien olisi kyettävä nostamaan tasoa. Pelaajat eivät ole tällä hetkellä mentaalisesti tasapainossa, joka heijastuu muiden muassa merkkausvirheinä, Adams ruoti.

Käynnissä olevan viikon maajoukkuetauko tulee tykkimiesten kannalta osuvaan paikkaan. Arsenal pelaa seuraavan kerran marraskuun 23. päivänä, jolloin Emirates Stadiumille saapuu vieraaksi Southampton.