Unai Emery saapui Arsenalin päävalmentajaksi kesällä 2018.

Emery luotsasi Arsenalin Eurooppa-liigan finaaliin keväällä 2019, mutta loppuottelussa Chelsea oli parempi maalein 4-1. Emery aloitti tämän kauden Arsenalin peräsimessä, mutta sai surkeiden tuloksien seurauksena potkut marraskuussa.

Emery muutti takaisin Valenciaan ja ehti seurata jalkapalloa muutaman kuukauden ajan ennen koronaviruspandemiaa. Emery käväisi The Guardianin haastattelussa ja puhui ajastaan Arsenalin päävalmentajana. Lue Emeryn mietteitä myös täältä ja täältä.

Espanjalainen kertoi olleensa yksinäinen Arsenalissa. Emery sai medialta ja seuran kannattajilta huomattavasti kritiikkiä englannin kielen taidostaan. Muun muassa luotsin good evening -lause nousi medioiden ykkösotsikoihin Emeryn ääntämisvaikeuksien vuoksi.

– Englannin kielen taitoni on varsin hyvä, vaikka luonnollisesti minun piti parantaa sitä. Kun tulokset eivät ole hyviä, palaute on hyvin erilaista.

– Kaikki tarttuivat siihen ”good ebeningiin”. Joo, se on ”good evening”, mutta ihmisten mielestä se oli hauskaa, kun sanoin sen voiton jälkeen. Tappion jälkeen se olikin farssi. Englantini oli pahaa silloin, kun hävisimme, Emery päivitteli.