Valiocast: Liverpool tuloksellisesti täysin ylivoimainen Valioliigassa – ”Kaksi syytä”

© Kuva: Getty Images

Liverpool on avannut valioliigakauden suorastaan huikealla tavalla. Kahdeksan ottelua on tuottanut kahdeksan voittoa. Ero sarjakakkosena majailevaan Manchester Cityyn on jo kahdeksan pistettä.

Olennainen kysymys kuuluu: miksi Liverpool on ollut tuloksellisesti niin ylivoimainen Valioliigassa? Vastauksia haetaan Valiocastin tuoreessa jaksossa. Äänessä ovat tuttuun tapaan Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ja toimituksen esimies Jaakko Perttilä.

– Näkisin siinä [Liverpoolin ylivoimassa] kaksi syytä. Nostan esimerkiksi sen maalin, jonka Andrew Robertson teki Salzburgia vastaan Mestarien liigassa, Laurila kertoo.

– Jalkapallossa ei kuitenkaan pelkkä taktiikka riitä. Tässä puhutaan luonnollisestakin ilmiöstä. Esimerkiksi Manchester City on voittanut kaksi liigamestaruutta putkeen ja nyt ei ihan enää olla terävimmillään.

– On ihan päivänselvä juttu, että huipputasolla joka ikinen pelaaja haluaa voittaa. Mutta siinäkin on silmiinpistäviä eroja, kuinka paljon halutaan voittaa. Tästä osuva esimerkki on Diego Simeonen Atlético Madrid, Perttilä sanoo.

Liverpoolilla riittää Perttilän näkemyksen mukaan edelleen nälkää, koska suurinta tavoitetta ei ole vielä saavutettu.

– Viime keväänä Liverpool voitti Mestarien liigan, mutta edelleen puuttuu se kaikkein eniten hamuttu, eli Valioliigan voitto.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Miksi Liverpool on ollut tuloksellisesti niin ylivoimainen? (0:44 alkaen)
  2. Kuinka paljon valmentajalle pitäisi antaa aikaa Valioliigassa? (16:02)
  3. Seuraa tätä: Viekö #Pukkiparty Suomen EM-kisoihin? (30:03)

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.