Valiocast: Man Utd koki kovan iskun jo ennen siirtoikkunan aukeamista: ”Fakta on, että United ei saanut, mitä halusi”

Valiocast pureutuu tällä kertaa siirtomarkkinoihin. Siirtoikkuna aukeaa tammikuussa, ja luvassa voi olla jälleen vauhdikas ikkuna.

Tuoreessa jaksossa käydään läpi TOP6-joukkueiden tilannetta siirtoikkunan avautuessa. Minkälaisia tarpeita kullakin joukkueella on, ja mitä siirtoja mahdollisesti tammikuussa nähdään?

Manchester United koki jo ensimmäisen kovan kolauksen ennen siirtoikkunan aukeamista, kun 19-vuotias superlupaus Erling Braut Håland päätti lopulta siirtyä Red Bull Salzburgista saksalaiseen Borussia Dortmundiin. Laurilan mukaan United ei ole enää herra ja hidalgo siirtomarkkinoilla.

– Totta kai United oli kiinnostunut tuon tasoisesta tähtihyökkääjästä. Siirrolle ei olisi pitänyt olla mitään esteitä. Tämän piti olla ihan selvä homma, että Solskjær hankkii maanmiehensä sinne. Sitten aivan tyhjästä kesken valioliigapelien pamahtaa uutinen, että Dortmund on hankkinut Hålandin pitkällä viiden vuoden sopimuksella.

– Yksinkertainen fakta on se, että Man United ei saanut tätä pelaajaa, jonka he todella paljon halusivat, Laurila toteaa.

Lisäksi jakson alussa käydään läpi viime viikonlopun VAR-sekoilua. Useassa ottelussa nähtiin hyvin kyseenalaisia paitsiotuomioita, joista ehkä kruununa nähtiin Teemu Pukin hylätty osuma Tottenhamia vastaan. Onko viivojen piirtäminen mennyt liian pitkälle? Voisiko amerikkalaisen jalkapallosarja NFL:n malli toimiva myös Valioliigassa?

Kuuntele Valiocastin tuorein jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa.

Jakson aiheet

 1. Viikonlopun VAR-sekoilu varastaa huomion peliltä (1.31)
 2. Mihin suuntaan David Moyes vie West Hamia? (12.30)
 3. Siirtoikkuna-analyysit
  – Arsenal (18.48)
  – Tottenham (33.10)
  – Man United (40.07)
  – Chelsea (48.01)
  – Liverpool, Man City ja Leicester (52.07)
  Pukki, Forss ja Kamara (57.11)
 4. SEURAA TÄTÄ: Arsenal – Man United (01.01.18)