Evertonin kausi on ollut vaikea.

Seura on Valioliigassa vasta 14. sijalla ja putoamisviivan huonompi puoli on vain kahden pisteen päässä. Seura antoi viime viikolla potkut päävalmentajalleen Marco Silvalle.

Everton on ollut jo pitkän aikaa kaukana parhaastaan. Silvan potkut eivät yllättäneet, sillä seura on ollut Roberto Martínezin aikakauden jälkeen tuuliajoilla. Kukaan Martínezin jälkeen seuraa valmentanut luotsi ei ole päässyt Martínezin voittoprosenttiin.

Valiocastin Jaakko Perttilä ja Eero Laurila analysoivat Evertonin tilannetta ja seuraidentiteettiä tuoreessa podcast-jaksossa. Kaksikko käy läpi sitä, miksi Everton ja Liverpool ovat menossa täysin päinvastaisiin suuntiin.

– Liverpool on noin 60 miljoonaa euroa pakkasella, mikä on näin monen kauden ja siirtoikkunan aikana mitätön luku. Samaan aikaan Evertonin nettokulutus on 200 miljoonaa euroa, Perttilä muistuttaa Jürgen Kloppin saapumisen jälkeen käytetyistä rahasummista.

Tuoreen jakson aiheet

1. Liverpoolin seurat menossa päinvastaisiin suuntiin? (1:03 alkaen)
2. Mestarien liigan lohkovaihe pakettiin (30:56)
3. Seuraa tätä: Seurajoukkueiden MM ja Arsenal-Man City (39:06)

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.