Valiocast: Onko tässä seuraava 100 miljoonan euron tähtipelaaja? – ”Vaikea löytää heikkouksia”

© Kuva: Getty Images

Espanjalainen FC Barcelona teki Sky Sportsin mukaan tammikuun lopulla sadan miljoonan euron tarjouksen Evertonin brasilialaisesta laiturista Richarlisonista. Everton ei syöttiin tarttunut, mutta tarjous nosti kertaheitolla Richarlisonin uuteen painoluokkaan.

Tuoreimmassa Valiocast-jaksossa analysoidaan sitä, mikä Richarlisonista tekee niin arvokkaan.

– Barcelona teki hätäpäissään ja paniikissa Luis Suárezin loukkaannuttua sadan miljoonan tarjouksen Richarlisonista. Everton hylkäsi tämän suorilta käsin. Mutta onko Richarlison sadan miljoonan arvoinen pelaaja? Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä kysyy analyytikko Eero Laurilalta.

– Nykyään on hyvin vaikea sanoa, kuka on minkäkin arvoinen. Jos joku seura maksaa pelaajasta sata miljoonaa, niin sitten hän on sen arvoinen. Richarlison on siitä mielenkiintoinen pelaaja, että hän on nuori ja hän pystyy pelaamaan kärjessä tai laidalla, Laurila vastaa.

22-vuotiaan Richarlisonin markkina-arvo on tällä hetkellä Transfermarktin mukaan 60 miljoonaa euroa. Hintalappu on noussut vauhdilla. Watford osti elokuussa 2017 Richarlisonin brasilialaisesta Fluminensesta 12,4 miljoonalla eurolla. Vuosi siitä ja Everton maksoi jo 39,2 miljoonaa euroa laiturista Watfordille.

Mikä tekee Richarlisonista niin arvokkaan?

– Se tiheys, millä hän kuljettaa ja sitten hän pystyy viimeistelemään. Tällaiset asiat herättävät jättiseurojen mielenkiinnon. Mutta mielenkiintoisinta hänessä on se, että hän on todella kokonaisvaltainen pelaaja. Kaikki pelin vaiheet ovat hyvin tasapainossa. Sieltä on vaikea löytää heikkouksia, Laurila kehuu.

Jaksossa keskustellaan myös englantilaisen jalkapallon laajuudesta, mikä on talvella näkynyt suomalaisessa Veikkausliigassa asti. Lisäksi jakson loppupuolella ennakoideen José Mourinhon paluuta Stamford Bridgelle lauantaina. Kuuntele jakso alta.

Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifysta tai Soundcloudista.

Aiheet

  • Englantilaisen jalkapallon valtavan laaja taso, ja miten se näkyy Suomessa? (0.54)
  • Onko Richarlison 100 miljoonan euron arvoinen? (18.50)
  • SEURAA TÄTÄ: Chelsea-Tottenham (25.30)