Kaikki 20 valioliigaseuraa kokoontuivat perjantaina keskustellakseen UEFA:n seurakilpailuihin suunnittelemista muutoksista. Euroopan johtava jalkapalloliitto on suunnitellut muuttavansa turnaustensa formaatteja ja karsintakriteereitä kaudelle 2024-2025.

Yhtenä uutuuteena UEFA havittelee europelejä viikonlopuille.

Valioliigaseurat tulivat kokouksessa yhteisymmärrykseen, että on Euroopan jalkapalloliitoilta sopimatonta suunnitella päätöksiä, jotka vaikuttavat kansallisten sarjojen rakenteeseen, kalenteriin ja kilpailullisuuteen. Seurat aikovat yhdessä suojella Valioliigaa liittojen suunnitelmia vastaan.

– Jalkapallolla on tärkeä rooli kulttuurissamme ja jokapäiväisessä elämässämme. Miljoonat kannattajat osallistuvat ympäri maailmaa otteluihin ja paikallisvastustajat siirtyvät sukupolvelta toiselle.

– Kansallisten sarjojen rakenteista päättävät sarjat ja heidän kansalliset liittonsa. Työskentelemme FA:n ja muiden liigojen kanssa yhdessä saadaksemme Euroopan jalkapalloliitot ymmärtämään tämän asian tärkeyden ja pitääksemme sarjakilpailun hyvinvoivana, Valioliiga vastusti tiedotteessaan.