Valioliiga saatiin pakettiin sunnuntaina, mutta sen paremmin juhlat kuin haavojen nuoleminkaan eivät voi kärkiviisikon osalta jatkua pitkään.

Mestariksi toista kautta peräkkäin kruunattu Manchester City jahtaa vielä kotimaista triplaa. Sillä on nyt kaapissaan jo Liigacupin ja Valioliigan mestaruudet, edessä on vielä FA Cupin loppuottelu. Pep Guardiolan on siis motivoitava koneistonsa vielä kerran ennen kesälomaa – ryhmä kohtaa finaalissa Watfordin tulevana lauantaina.

Liverpool ja Tottenham ovat sen kaikkein suurimman; Mestarien liigan voiton perässä. Madridin finaali pelataan 1. kesäkuuta.

Kolmanneksi ja viidenneksi Valioliigassa sijoittuneet Chelsea ja Arsenal puolestaan suuntaavat Azerbaidžanin Bakuun, jossa ratkotaan Eurooppa-liigan mestaruus. Arsenalilla on siis pelissä sen viimeinen mahdollisuus selvitä ensi kauden Mestarien liigaan, eikä Chelsean leirissäkään tätä ottelua varmasti aivan harjoituspelinä ajatella.

– Meille aika ennen finaalia on kuin maaottelutauko. Pidämme muutaman vapaapäivän, ja sen jälkeen palaamme normaaleihin harjoituksiin. Matkustamme Bakuun loppuottelua edeltävänä lauantaina, ja harjoittelemme siellä päivät ennen peliä, kommentoi Arsenal-luotsi Unai Emery.

Chelsean edustusto matkusti jo Yhdysvaltoihin, jossa se pelaa New England Patriotsin kotistadionilla viharikosten vastaiseen kampanjaan liittyvän ottelun.

Watfordia lukuunottamatta joukkueet alkaen Manchester Unitedista (liigan kuudes) alaspäin voivat keskittyä lomailuun ja tulevan kauden suunnitteluun.