Englantilaislehti Daily Mailin tuoreimpien tietojen mukaan Valioliiga yrittää saada keskeytyneen kauden uusiksi käyntiin jo toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Tuoreen suunnitelman mukaan tavoitteena olisi saada kausi päätökseen heinäkuun 12. päivään mennessä, jotta Valioliiga välttyisi jättimäisiltä TV-sopimushyvityksiltä. Kaikki ottelut pelattaisiin tyhjille katsomoille.

Jos kautta ei saada pelattua ennen heinäkuun 16. päivää, Sky Sports, BT Sport ja kansainväliset TV-oikeuksien haltijat voivat vaatia Valioliigalta hyvityksiä peräti 762 miljoonan punnan (noin 856 miljoonan euron) edestä, Daily Mail arvioi.

Sky Sports ja muut TV-yhtiöt voivat vaatia satojen miljoonien eurojen hyvityksiä Valioliigalta. Kuva: Getty Images

Suunnitelma, josta tullaan keskustelemaan yksityiskohtaisemmin perjantaina pidettävässä 20 seuran konferenssipuhelussa, vaatisi sekä hallituksen, kansanterveysjärjestön että PFA:n hyväksynnän. Kunnianhimoista ehdotusta pidetään kuitenkin parhaana mahdollisena tapana pienentää koronaviruksen aiheuttamia taloudellisia menetyksiä ja mahdollisia lakiuhkauksia.

TV- ja radioyhtiöt haluavat Valioliigalta mahdollisimman nopeasti tiedon siitä, milloin aikataulut palaavat normaaleiksi, koska menetettyjen tilaajien määrä kasvaa nopealla tahdilla. Optimistinen tavoite jatkaa kautta toukokuussa voi kuitenkin osoittautua liian aikaiseksi, sillä ylilääkäri Jenny Harriesin mukaan koko valtio saattaa pysyä suljettuna vielä kuuden kuukauden ajan.

[readmore from=koronavirus]

Kauden jatkuminen toukokuussa olisi kuitenkin elintärkeä saavutus useille Valioliiga-seuroille, joiden maksettavat palkat ovat lähes suoraan riippuvaisia TV-rahoista.

Seurat ovat myös tietoisia siitä, että kauden loppuun saattamiseksi voi olla tarpeellista tehdä useita sääntömuutoksia. Yksi pääjohtajien välisen keskustelun pääaiheista on viime aikoina ollut luopuminen heikentyneitä joukkueita koskevasta säännöstä.

Useita ratkaisuja on mainittu, mukaan lukien joukkojen koon kasvattaminen 25:stä 29:ään, jotta ne selviytyisivät paremmin sairauksien aiheuttamista poissaoloista. Yksi seura on esittänyt myös kysymyksen siitä, voiko kentällinen koostua pelkistä akatemiapelaajista.

EFL-sarjojen, eli Mestaruussarjan, Ykkösliigan ja Kakkosliigan loppuun saattamisesta ei ole vielä minkäänlaisia takeita.