Valioliigassa tuomarit joutuvat suoriutumaan kovien paineiden alla. Asiaa ei helpota se, että jokainen virhe maksaa.

Tuomareilla on koko kauden käytössä omanlaisensa ansiotaulukko. Tuomaritarkkailijat kirjaavat jokaisen virheen ylös. Yksikin virhe alentaa tuomarien saamia lisäbonuksia.

Tavallinen Valioliiga-tuomarin palkka on noin 110 000–120 000 puntaa vuodessa. Bonuksia voi virheettömän kauden jälkeen kilahtaa tilille 50 000 punnan arvosta. Bonukset jakautuvat ansiotaulukon mukaan.

Valioliiga on ankarampi kuin muut sarjat Euroopassa. Englannissa tuomaritarkkailijat huomioivat virheet sivurajasta rangaistuspotkuun.

Sportsmailin lähteen mukaan tuomarit kokevat paineita, jos heitä pyydetään tarkistamaan tilanteita kentänlaitamonitorilta. Moni tuomari kun ajattelee noissa tilanteissa, että alkuperäinen tuomio on koettu vääräksi.

Tällä kaudella on tapahtunut lukemattomia kiistanalaisia tilanteita, kun tuomarit ovat muuttaneet mieltään videotarkistuksen jälkeen.

Yksi Valioliigan kokeneimmista tuomareista Mike Dean joutui jopa tappouhkausten kohteeksi, kun tuomitsi West Hamin Tomáš Součekille ja Southamptonin Jan Bednarekille punaiset kortit. Molemmat tuomiot kumottiin otteluiden jälkeen.

– Tuomarit tietävät kameroiden kuvaavan, kun he tarkastavat tilanteita videolta. Paineet ovat isot. Heillä on mahdollisesti ottelun määrittävä päätös käsissään. Ei ole ihme, että he kokevat paineen kumota tuomionsa videon perusteella, Sportsmailin lähde paljastaa.