Valioliigakausi 2021-22 huipentuu sunnuntaina pelattavaan päätöskierrokseen. Panosta riittää yllin kyllin, sillä mestari, neljäs sija ja viimeinen putoaja on vielä ratkomatta.

Valioliigan mestaruudesta taistelevat Manchester City ja Liverpool, joista City on pisteen edellä. City kohtaa kauden päätösottelussaan Aston Villan, ja kotivoitolla Taivaansiniset pääsee varmuudella juhlimaan toista peräkkäistä mestaruutta.

Liverpoolin mahdollisuudet mestaruuteen piilevät siinä, että se voittaa oman ottelunsa ja seuralegenda Steven Gerrardin luotsaama Villa pystyisi nitistämään pisteitä Etihadilta.

Kaikkein hulluimman skenaarion toteutuessa Valioliigan mestaruus ei ratkeaisikaan vielä sunnuntaina, vaan myöhemmin pelattavalla yksittäisellä ”finaaliottelulla”.

Finaaliottelu toteutuu, jos Man City häviää oman kotiottelunsa Villalle 0-6 ja Liverpool pelaa kotikentällään 5-5-tasapelin Wolvesin kanssa. Tällöin joukkueiden pistemäärä, maaliero ja sekä tehdyt että päästetyt maalit olisivat tasan, minkä lisäksi myös keskinäisten otteluiden pisteet ja maalimäärät olisivat tasan, kummankin pelin päätyttyä 2-2-tasapeliin.

Näiden tulosten todennäköisyys on kuitenkin äärettömän pieni, joten ilman jättimäistä ihmettä Valioliigan mestaruutta juhlii sunnuntaina joko Manchester City tai Liverpool.

B/R Football

@brfootball
If Manchester City lose 6-0 vs. Aston Villa and Liverpool draw 5-5 vs. Wolves then the title will go to a playoff match 🤯