Tottenhamin luotsi Mauricio Pochettino haluaa lykätä VAR-videotuomarointijärjestelmän käyttöönottoa Valioliigassa, kertoo BBC verkkosivuillaan.

Järjestelmä on määrä ottaa käyttöön Englannin pääsarjassa ja Mestarien liigassa ensi kaudella. Tällä kaudella sitä käytetään joissakin cup-otteluissa.

– Kun katsoo nyt jokaista peliä Euroopassa, kukaan ei ole tyytyväinen. Lupaan teille, ei kukaan! Se huolestuttaa minua hiukan, että tulee tilanne, jossa jalkapallo alkaa ärsyttää faneja, Pochettino toteaa.

[readmore from=VAR]

– Tämä bisnes on niin tärkeätä, ja faniemme – jalkapallofanien – on oltava tyytyväisiä. Jos keskeytät pelin viideksi minuutiksi päätöksentekoa varten, en tiedä miten he käyttäytyvät.

Pochettino sanoi Liigacupin välierien ensimmäisen osaottelun jälkeen, ettei hän pitänyt tavasta, jolla Tottenham voitti Chelsean 1–0. Harry Kanen rangaistuspotkumaalia edelsi videotarkistus.

– Mielestäni lykkääminen on hyvä ajatus, koska jos meillä ei ole kaikkea tietoa, emmekä tiedä miten se toimii tai miten voimme paremmin kehittää järjestelmää, on parempi pysähtyä vuodeksi tai pidemmäksi ajaksi, kommentoi argentiinalainen.

– Valioliiga on tänä päivänä maailman paras spektaakkeli, ehkä NFL:n tai NBA:n ohella. Se on kuitenkin ehdottomasti parasta show’ta Euroopassa tai jalkapallossa, joten meidän on oltava huolellisia siinä, miten kehitämme tätä järjestelmää ja käytämme sitä.