Tottenham onnistui ottamaan tärkeän 1-0-voiton Mestarien liigassa, kun se kukisti Manchester Cityn puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa.

Vaikka Spurs onnistuikin pitämään vierailijat nollilla, oli Pep Guardiolan ryhmän onnistuminen enemmän kuin lähellä, kun Sergio Agüero pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuspotkusta tilanteen ollessa vielä 0-0.

Hugo Lloris torjui Agüreon yrityksen, mutta siitä huolimatta tuomio on herättänyt paljon keskustelua. Ottelun tuomari Bjorn Kuipers teki päätöksensä VARin avulla, kun peliväline oli osunut Danny Rosea käteen. Useat ovat kuitenkin sitä mieltä, että Tottenham puolustaja ei tehnyt tarpeeksi, että tilanteessa olisi ollut käsivirhe.

Tottenham-valmentaja Mauricio Pochettino kritisoi tapausta ottelun jälkeen beIN Sportsin haastattelussa.

– Mielestäni tämänpäiväinen todisti, että VAR:n kanssa on vielä todella paljon tehtävää meillä, tuomareilla, kannattajilla ja pelaajilla, Pochettino kommentoi.

– Sen kaltaisten tilanteiden kohdalla meidän tulee tarkistaa toimintatapamme ja olla selkeämpiä. Tämä oli selvä esimerkki siitä, että ongelmien vähentämisen sijaan, se aiheutti niitä lisää.

– Haluan auttaa VARia, mutta meidän tulee tehdä vielä todella paljon töitä sen eteen ja auttaa tuomareita tekemään oikeita päätöksiä sen avulla.