Manchester Cityn ja Southamptonin välisen ottelun jälkeen puhuttiin jälleen kerran tuomarityöskentelystä, VAR:lla ja ilman. Ottelua tuominnut Jon Moss näki vieraitten maalivahti Alex McCarthyn ottaneen hienoisen kosketuksen palloon tilanteessa, jossa myös kaatoi maalintekotilanteessa olleen Phil Fodenin. Kaikkien uusinnan nähneiden suureksi hämmästykseksi Stockley Parkissa samaa katselleet VAR-tuomarit taipuivat Mossin kannalle, eikä rankkaria tai muutakaan seuraamusta tuomittu.

Yksi sivusta seuranneista oli Sky Sportsille ottelua kommentoinut Liverpool-legenda Graeme Souness.

– VAR on suunniteltu auttamaan erotuomareita niin, että nämä tekisivät vähemmän virheitä. Arvostusta Fodenille siitä, että hän pomppasi kaatumisensa jälkeen automaattisesti takaisin pystyyn. Rehti poika!

Punaisten leiriin selkeästi edelleen lukeutuvalla Sounessilla tuskin oli syytä asettua Man Cityn tai Fodenin kannalle tilanteessa, muuten kuin rehellisyyden nimissä.

– Hän (Foden) kuitenkin varmasti miettii, miten olisi käynyt jonain toisena päivänä, kun peli olisi ollut todella tiukka, eikä hän olisi kaatunut tilanteessa.

Kyseisessä tilanteessa peli oli vielä lukemissa 1-1, mutta City vei sen lopulta maalein 5-2. Sounessin kanta tuomioon oli hyvin selkeä.

– Ilmiselvä rankkari, kuten kaikki näimme. Me näimme saman materiaalin kuin VAR-tuomarit. Kyseessä on klassinen tilanne, jossa erotuomari ei vihellä virhettä, ja videotuomarit tukevat hänen päätöstään. He saattavat itsensä näyttämään todella, todella hölmöiltä.