Liverpool-legenda Sami Hyypiä toivoo, että Manchester Unitedin manageri José Mourinho kaivaa kanin hatustaan ja pystyy pysäyttämään Manchester Cityn sunnuntain Viaplayn ja Viasatin näyttämässä huippuottelussa Manchester City-Manchester United.

– Toivottavasti José löytää oikeat lääkkeet siihen, että ManU pystyy Cityn pysäyttämään. Toivottavasti Manu hakee edes tasapelin! Hirveä bussi maalin eteen ja kaikki räyhäpelaajat kentälle. Se voi hyvin olla Mourinhon resepti, Hyypiä naureskelee Valioliiga.comille.

– Liverpoolin miehenä on tietysti vaikea toivoa ManU:a missään olosuhteissa, mutta nyt nimenomaan Liverpoolin miehenä toivon, että City menettäisi pisteitä. Siihen olisin tyytyväinen ja niin oltaisiin myös Liverpoolissa.

Hyypiä muistuttaa, ettei pelkkä puolustaminen riitä Cityä vastaan hyvään tulokseen.

– Tosiasia on, että jos joukkue lähtee vain puolustamaan koko ottelun ajan, on Cityn tasoista joukkuetta vastaan hyvin vaikeaa. City on tottunut siihen, että heitä vastaan on erilaisia puolustusmuureja vastassa. He osaavat aika hyvin murtaa ne. Guardiolalla on samasta kokemusta jo aiemmista joukkueistaan.

– Iso kysymys on siinä, miten offensiivisesti ManU uskaltaa pelata. Erikoistilannevoimaa heillä on, mutta saadakseen niitä erikoistilanteita, heidän pitäisi olla aktiivisia myös ylös. Jokunen vastahyökkäys tulee varmasti. Uskon silti, että City tulee viemään tätä ottelua pallollisesti reilusti.

City on Hyypiän papereissa selvä suosikki. ManU:lle hän jättää silti pienen sauman.

– ManU on osoittautunut viime peleissä todella sitkeäksi joukkueeksi. Kauneuspisteitä ei ole edes yritetty saavuttaa, puhtaasta tuloksesta on pelannut. Niin tapahtuu nytkin. Jos puolustus pelaa kauden parhaan ottelunsa, on ManU:lla yllätysmahdollisuus, Hyypiä arvioi.

– Lisää mielenkiintoa tuo tietysti myös se, että miten José Mourinho tällä kertaa päätyy ottelun jälkeen otsikoihin. Todennäköisesti hän keksii jonkun hyvän keinon siihen. Pelistä tulee varmasti katsomisen arvoinen.

Cityn ja ManU:n välinen ottelu alkaa 18.30. Viasat näyttää ottelun kanavillaan sekä Viaplay palvelussaan. Sunnuntai on muutenkin Valioliigan fanien juhlaa, sillä muissa pyhän peleissä esiintyvät kärkijoukkueista Liverpool, Chelsea ja Arsenal.

Tuukka Ikkeläjärvi