José Mourinho jakoi tiistaina tapansa mukaan tympeän lausunnon. Tällä kertaa osansa portugalilaisen vahvasta persoonasta sai Manchester Unitedin mediatiimin oma MUTV-televisiokanava, joka yritti saada manageriltaan tilannepäivitystä joukkueen loukkaantumistilanteesta.

United kohtaa keskiviikkona Valioliigan huippupelissä Arsenalin, eikä pelaajatilanne vaikuta punaisten paholaisten kannalta kovin hyvältä. Lauantaina keskikenttäpelaaja Nemanja Matic joutui pelaamaan pakon edessä topparina, kun Victor Lindelöf, Chris Smalling ja Eric Bailly olivat sivussa.

Keskiviikkona pois kokoonpanosta ovat varmuudella loukkaantuneet Alexis Sánchez ja Lindelöf sekä pelikiellossa oleva Ashley Young. Matteo Darmianin, Romelu Lukakun, Luke Shaw’n, Antonio Valencian, Smallingin ja Baillyn pelaaminen on epävarmaa.

Mourinho töksäytti tiistaina MUTV:lle, ettei halua antaa heille tilannepäivitystä poissaolijoista.

– Haluaisin nähdä Arsenal TV:n kysyvän saman kysymykset, mutta he eivät tee niin vaan peittävät kaiken. Joten miksi vastaisin teille? Mourinho tylytti.

– Meillä tulee olemaan taas vaikeuksia joukkueen kasaamisessa, hän suostui kuitenkin sanomaan myöhemmin määrittelemättä tarkemmin poissaolijoita tai kokoonpanoon palaavia.

Luotsin puheet viittaavat siihen, että varsinkin puolustusvaje vaivaa yhä joukkuetta. Ei olisi ihme, jos Matic nähtäisiin myös Arsenalia vastaan keskuspuolustuksessa. Mourinho peluutti viimeksi kolmen miehen topparilinjaa ja sanoi yrittäneensä pitää heikon osa-alueen mahdollisimman haavoittumattomana.

Matic ei ollut ainoa vieraalla pelipaikalla nähty pelaaja Southamptonia vastaan. Myös Scott McTominay joutui luutimaan 2-2-tasapelissä topparina. Phil Jones oli lauantaina ainoa terveenä oleva toppari.

Aika Fergien ja Wengerin jälkeen

Unitedin pelaajapula on isoin ennen illan ottelua puhuttava asia. Viasatin selostaja Ville Kuusinen muistuttaa, että Arsenal kohtaa Unitedin ensi kertaa ilman legendaarista ranskalaismanageriaan Arsène Wengeriä, joka jätti Tykkimiehet viime kauden jälkeen.

– Man United-Arsenal ilman Fergietä (Sir Alex Ferguson) tai Wengeriä. Tänään on siis tietyllä tavalla yhden uuden aikakauden alku. Ja ainakin uusi hetki, sillä Arsenal lähtee otteluun selkeänä suosikkina, Kuusinen sanoi Valioliiga.comille.

Ennakkosuosikista ei tosiaan ole epäselvyyttä. Arsenal on pelannut jo 19 tappiotonta ottelua peräkkäin kaikissa kilpailuissa. Sunnuntaina se nousi voittoon vaikka oli 1-2-tappioasemassa Tottenhamia vastaan Pohjois-Lontoon derbyssä.

4-2-lukemiin päättyneen voittonsa myötä Arsenal on Valioliigassa neljäntenä ja vain pisteen päässä Chelseasta. United on jo kahdeksan pisteen päässä Arsenalista, joten tappiolla manchesteriläisten ero eurosijoihin kasvaisi entisestään.

Viime kohtaamisten tilastot puhuvat kuitenkin ainakin osittain Unitedin puolesta. 11 edellisestä Old Traffordilla Arsenalia vastaan pelatusta valioliigaottelusta United on voittanut kahdeksan ja kolme on päättynyt tasan. Viimeksi United hävisi Arsenalille kotonaan sarjapelin syyskuussa 2006.

– Iso ottelu tämä on historiansakin takia. Uskon, että Unai Emery kaataa Josén tänään ensi kertaa urallaan, ottelun keskiviikkona selostava Kuusinen sanoi.

Mourinho ja Emery ovat kohdanneet valmentajataipaleidensa aikana viidesti, eikä Mourinho ole hävinnyt espanjalaiselle kertaakaan.

Kun Mourinho luotsasi Real Madridia ja Emery Valenciaa La Ligassa, neljästä pelistä kolme päättyi Realin voittoon ja yksi tasan. Kun Emery käskytti Sevillaa kaudella 2012-13, yksi keskinäinen kohtaaminen päättyi jälleen Mourinhon ja Los Blancosin voittojuhliin. Tänään luotsit kohtaavat ensi kertaa Valioliigassa.

[readmore from=Manchester-United, Arsenal]

Arsenalin huippuvireinen hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang on Unitedille suuri pelote. Tottenhamin verkkoa kahdesti sunnuntaina heiluttanut 29-vuotias gabonilaishyökkääjä on tehnyt maalin joka kerta kymmenestä edellisestä maalia kohti menneestä laukauksestaan Valioliigassa. Tuolla määrällä hän johtaa sarjan maalitilastoa.

Manchester United-Arsenal näkyy keskiviikkona 5.12. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa (www.viaplay.fi) klo 21.50 alkaen. Ottelun parhaat palat ovat katsottavissa Viafreessä (www.viafree.fi).