Valioliigafanit harmistuivat keskiviikkoiltana, kun illan ainoaa kamppailua Evertonin ja Manchester Cityn välillä ei näytetykään televisiossa.

Suomessa Valioliigan tv-oikeudet omistaa Viasat. Valioliiga.com soitti tapauksen tiimoilta Viasatin jalkapallotuottaja Antti Salolle.

Antti Salo, miksei ottelua näytetty?

– Sopimus on hyvin yksiselitteinen. Englannissa oikeudet ovat BT Sportilla ja Sky Sportsilla. Me voimme näyttää vain niitä pelejä, joita BT ja Sky näyttävät. Tämä Everton-Manchester City oli BT:n ottelu. BT ei sitä näyttänyt, joten mekään emme sitä voineet näyttää, Salo sanoo Valioliiga.comille.

Evertonin ja Man Cityn välistä kamppailua ei suinkaan pitänyt pelata keskiviikkoiltana. Kyseessä on 27. kierroksen ottelu, joka siirrettiin pelattavaksi suunniteltua aiemmin. Tämä ottelu piti alun perin pelata lauantaina 23. helmikuuta kello 19.30 Suomen aikaa. Nyt tuolle paikalle on aseteltu Leicesterin ja Newcastlen välinen ottelu.

Joidenkin huhupuheiden mukaan BT ei siksi näyttänyt Everton-City-ottelua, että se halusi pitää kiinni tuosa kyseisestä lauantai-illan ottelupaikasta. BT:kään kun ei voi mitä tahansa pelejä näyttää.

Toiset huhut kertovat, että BT väisti suosiolla BBC:tä, joka näytti keskiviikkoiltana FA Cupin ottelun West Bromin ja Brightonin välillä. On toki mahdollista, että BBC olisi maksanut kyseisessä tapauksessa BT:lle kompensaatiota.

Salo ei tiedä, minkä syyn tai syiden vuoksi BT ei keskiviikkoillan valioliigakamppailua näyttänyt.

– Tietysti olisimme sen pelin näyttäneet, jos vain olisimme voineet, Salo sanoo.