Lontoon paikallispeli West Ham-Crystal Palace on yksi Valioliigakierroksen kiinnostavimpia otteluita. Kumpikin joukkue on viime viikkoina esiintynyt edukseen, joten derby-statuksen lisäksi luvassa on kahden positiivisessa kierteessä olevan joukkueen kohtaaminen.

Varsinkin West Ham ja sen nousu TOP6-joukkueiden kastiin on Viasat-selostaja Ville Kuusisen mukaan asia, jota hän on odottanut jo pitkään.

– Manageri Manuel Pellegrini on saanut tehdä työtä rauhassa. Tästä kaikki kunnioitus West Hamin seurajohdolle. Satsaukset ovat olleet suuria, mutta nyt näyttää siltä, että katettakin on kertymässä ihan hienosti, Kuusinen arvioi Valioliiga.comille.

Kuusinen nostaa West Hamista esiin ennen kaikkea ukrainalaishyökkääjä Andrei Jarmolenkon.

– Pitkä loukkaantuminen näyttää nyt olevan vain kipeä muisto. Jarmolenko on osoittanut olevansa loistava pelaaja kentän jokaisella osa-alueella. Hän on erittäin taitava ja pystyy ratkaisuihin, joihin vain todelliset huippupelaajat kykenevät, selostaja ylistää.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Andriy Yarmolenko has scored three goals in his last four @premierleague games for West Ham; he had only scored twice in his first 11 such games for the club before this. Form.

West Hamin miehistö ei varsinaisia supertähtiä vilise, minkä takia joukkueen menestyksestä voidaankin pitkälti kiittää manageri Pellegriniä, Kuusinen painottaa.

– Hän on saanut West Hamin toimimaan vihdoinkin joukkueena. Tie on ollut pitkä, mutta nyt palkinto näyttää olevan tulossa. Täytyy muistaa, ettei West Ham ole hävinnyt kuin yhden ottelun tällä kaudella Valioliigassa, ja senkin Manchester Citylle ensimmäisellä kierroksella.

Vastustaja Crystal Palace on niin ikään tehnyt hyvää jälkeä, sillä viimeisestä viidestä liigapelistä takana on vain yksi tappio tuolloin huippuiskussa olleelle Tottenhamille.

– Manageri Roy Hodgsonilla on aika kivat palikat kädessään varsinkin keskikentällä ja hyökkäyksessä, toki tehoja voisi enemmänkin olla, sillä Palace on tehnyt vain seitsemän osumaa tällä kaudella. Mutta sijoitus kympin sakissa on varmasti hyvinkin tyydyttävä tällä hetkellä, Kuusinen pohtii.

Ottelun lopputulosta Kuusinen ei kuitenkaan lähde arvailemaan.

– Kiva matsi sikäli, että luvassa on varmasti ennakkoluulotonta futista, jossa ei ehkä hienouksia liikaa nähdä. Siksi tämä voi kääntyä oikeastaan ihan mihin suuntaan tahansa. Uskon, että tulemme viihtymään tämän pelin parissa, selostaja Ville Kuusinen lopettaa.

Katso Valioliigan lauantai-illan huipentuma West Ham-Crystal Palace Viasatin jalkapallokanavalta ja Viaplay -suoratoistopalvelusta klo 19.30 alkaen.