Man Cityn kapteeni aavisti mestaruuden ratkeavan West Bromin yllätykseen: ”Kun heräsin, tuntui siltä”

© Kuva: Getty Images

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Kovin moni jalkapallon ystävä tuskin osasi odottaa, että Manchester Cityn mestaruusjuhlat pääsevät käyntiin päivänä, jolloin City ei edes pelaa. Näin kuitenkin kävi, kun Manchester United taipui yllättäen kotikentällään sarjajumbo West Bromwichille.

Manchester Cityn kapteeni Vincent Kompany sanoi kuitenkin, että hänellä oli West Bromwichin sensaatiovoitosta jonkinlainen etiäinen.

– Minusta tuntui siltä, kun heräsin tänä aamuna, Kompany totesi Sky Sportsille.

– West Brom on hyvä joukkue eikä ansaitse huonoa sarjasijoitustaan. He myös vaihtoivat valmentajaa, joten moni asia vihjasi vaarasta. Kun peli alkoi, tuntui siltä, että jotain saattaisi tapahtua. Esimerkiksi erikoistilanne, ja sitten Jay Rodriguez tekikin mahtavan maalin. Se tuntui upealta.

Kompanylle mestaruus on Cityn kapteenina jo kolmas. Aiemmilla mestaruudenpuolustamiskausillaan City on kuitenkin alisuorittanut. Siksi belgialaistoppari heittää jo nyt katseen kohti ensi kautta.

– Haluan nähdä, onko tämä joukkue kykeneväinen jatkamaan ja olemaan jopa vielä menestyksekkäämpi, Kompany julistaa.

– Juuri nyt olen onnellinen ja luulen, että joukkuekaverini saattaisivat muljauttaa tälle silmiään, mutta minä odotan näkeväni heiltä reaktion.

– Olen ehkä ensimmäinen, joka ajattelee jo ensi kautta. Haluan kuitenkin pysyä nöyränä ja ajatella, että tämä ei ole dynastia, vaan vain yksi mestaruus. Olemme hyvin onnellisia, mutta työtä on vielä niin paljon, ennen kuin tämän joukkueen koko potentiaali on vapautettu, Kompany jatkaa.

City-kippari jakoi vuolaita ylistyksiä myös managerilleen Pep Guardiolalle.

– Kaikki hänen joukkueissaan pelanneet pelaajat ovat menestyneet hänen ansiostaan. Pep on kehittänyt heitä yksilötasolla ja tuonut esiin heidän täyden potentiaalinsa.

– Voin vielä tässä iässäkin oppia ja nauttia joka hetkestä. Minulla ja Pepillä on jotain yhteistä, ja hän on välittänyt sen joukkueelle: se on nälkä ja kyltymätön intohimo.

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden