Wimbledonin entinen keskikenttäpelaaja Vinnie Jones äimistelee korkean profiilin jalkapallo-ottelujen turvajärjestelyjä, joita hän pitää täysin riittämättöminä.

Yksittäiset katsojat ryntäsivät sunnuntaina Aston Villan Jack Grealishin ja Manchester Unitedin Chris Smallingin kimppuun kesken ottelujen.

Molemmat tunkeilijat pidätettiin, mutta Englannissa keskustellaan nyt siitä, miten helposti kentälle pääsee – ei ainoastaan St Andrew’silla ja Emiratesilla.

– Lajissa liikkuu miljoonia puntia, ja meillä on opiskelijoita ja nuoria poikia järjestyksenvalvojina. Häissäni oli enemmän turvamiehiä, Jones lataa talkSPORTin mukaan.

– Turva-alan ammattilaisia, sitä tarvitsemme. Kun menee yökerhoon, ei siellä ole mitään opiskelijaa. Mielestäni osoittaa heikkoutta antaa porttikieltoja stadionille. Tämä saattaa olla ensimmäinen peli, jossa hän on käynyt. Ei se vahingoita ketään.

Jones tunnettiin urheilu-uransa aikana poikkeuksellisen kovaotteisena pelaajana, joka oli valmis antamaan iskuja ja ottamaan niitä vastaan. Hänet muistetaan myös Leedsin, Sheffield Unitedin, Chelsean ja QPR:n paidasta.

Siirryttyään näyttelijäksi mies on esiintynyt muun muassa elokuvissa Puuta, heinää ja muutama vesiperä, Snatch – hävyttömät, Puhallettu 60 sekunnissa, Salasana: Swordfish sekä X-Men: Viimeinen kohtaaminen.