Hollantilaistoppari Virgil van Dijk juhlisti 50. otteluaan Liverpoolin paidassa komeasti: joukkue piti jälleen kerran maalinsa puhtaana.

Seura hankki van Dijkin, 27, reilu vuosi sitten Southamptonista. Siirtosumma oli iso, mutta mies vaikuttaa olleen jokaisen pennin arvoinen.

Liverpool luettelee verkkosivuillaan viisi tilastopalvelu Optan keräämää tilastoa, jotka alleviivaavat van Dijkin merkitystä Anfieldilla.

– Rakastan nollapelejä, hän on aiemmin todennut.

Van Dijkin johtama puolustus on toiminut tällä kaudella erinomaisesti, sillä liigakentillä Liverpool on päästänyt ainoastaan kymmenen maalia. Hollantilainen on ollut lähes koko ajan kentällä tänä aikana.

Van Dijk on ollut mukana 445 kaksinkamppailussa, joista hän on voittanut lähes 72 prosenttia. Hän on myös joukkueen tilastoykkönen muun muassa katkoissa (59) ja laukausten peittämisessä (21).

Syöttöjä van Dijkille on kertynyt 3 643, joista 88,64 prosenttia on ollut tarkkoja.

Mies oli suuressa roolissa, kun Liverpool piti Valioliigan kotiotteluissa maalinsa puhtaana peräti 918 minuutin ajan helmikuun ja lokakuun välisenä aikana. Kyseessä on seurahistorian toiseksi pisin putki.

Virgil van Dijkin tilastoja 50 ottelussa Liverpoolin paidassa
24 nollapeliä
33 voittoa
Kaksinkamppailujen voittoprosentti 71,69
3 643 syöttöä
Anfieldin 918 minuutin nollataika