Vaikka eletäänkin juuri nyt keskellä vappupalloja, serpentiiniä, simaa ja munkkeja, on monen futisfanin mielessä varmasti edessä olevat Mestarien liigan välierät. Vappuaattona Tottenham isännöi Ajaxia, ja vappupäivän iltana on edessä kenties vieläkin odotetumpi koitos, kun Barcelona saa vieraakseen Liverpoolin.

Ottelun tarinaksi on rakennettu Lionel Messin ja Virgil van Dijkin välistä kaksintaistelua. Vastikään pelaajien Valioliigan parhaaksi valitsema Van Dijk ei ole tullut koko kaudella vielä yhdenkään pelaajan harhauttamaksi sen paremmin Mestarien liigassa kuin Valioliigassakaan. Hollantilaiskolossi on siis puolustuspäässä epäilemättä maailman tämän hetken ehdotonta parhaimmistoa.

Vastapuolella häärii kuitenkin Lionel Messi, erittäin monien mielestä kenties kaikkien aikojen paras pelaaja. Messi jos kuka hallitsee harhautukset, eikä miehen ompelukonetikkauksessa ole helppo pysytellä mukana.

Virgil van Dijk on kuitenkin osoittanut jo vuosia sitten hallitsevansa Camp Noun metkut. Elettiin joulukuuta 2013, kun Van Dijk vieraili Barcelonassa silloisen joukkueensa Celticin kanssa. Kuten allaolevasta videokoosteesta (tai tästä linkistä) näkyy, pelasi Van Dijk jo tuolloin erinomaisella tasolla katkoen lukuisia Barcelonan vyöryttämiä hyökkäyksiä.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
🔴 Virgil Van Dijk at Camp Nou? ⁣

😏 He's been there before 💪

#UCL #TBT #ThrowbackThursday

Rehellisyyden nimissä täytyy mainita, että Barcelona kuitenkin voitti ottelun murskaavasti 6-1. Ilman tuolloin 22-vuotiaan Van Dijkin urhoollisia sankaritöitä olisivat tappiolukemat voineet silti olla vielä paljon tylymmätkin.