Newcastlen manageri Steve Bruce on paljastanut kuinka lähellä Liverpoolin huipputoppari Virgil van Dijk oli aikoinaan siirtyä Hull Cityyn.

Brucen ollessa vielä Hullin peräsimessä, seura yritti hankkia van Dijkin Celticistä riveihinsä. Hull jäi kuitenkin siirtokilvassa kakkoseksi Southamptonille.

Brucen Newcastle vierailee tänään Liverpoolin kotistadionilla Anfieldilla.

– Virgil van Dijk. Wow, mikä pelaaja, Bruce saneli The Guardianille.

– Olisin voinut tuoda hänet Hulliin. Kävin päivällisellä Kenny Dalglishin ja Celticin omistajan Dermot Desmondin kanssa Barbadoksella. Desmond puhui silloin seuransa parhaimmista pelaajista.

– Hän sanoi: ”[Henrik] Larsson oli ehdottomasti, ehdottomasti paras pelaaja jonka olemme nähneet Celticin paidassa minun omistukseni aikana, mutta en ymmärrä kuinka kukaan ei ole yrittänyt hankkia van Dijkia.”

– Joten ajattelin, että onpa kiintoisaa, hän on nähnyt paljon jalkapalloa viimeisen 12 vuoden aikana, joten ryhdyin tuumasta toimeen ja yritin hankkia hänet ennen kuin hän siirtyi Southamptoniin, mutta ei minulle annettu mahdollisuuksia, Bruce harmitteli.

Bruce onnistui kuitenkin tuomaan Van Dijkin nykyisen seuratoverin Andrew Robertsonin silloiselle KC Stadiumille skottiseura Dundee Unitedista. Robertson pelasi Hull Cityssä vuodet 2014-2017, jonka jälkeen laitapuolustaja siirtyi Anfieldille.

– Me teimme kotiläksymme. Menin katsomaan hänen [Robertsonin] otteluita ja otimme hänet. Se oli pieni riski tosin. Muistan kun hän saapui seuraan äitinsä kanssa, pitäen hänen kädestään kiinni, Bruce paljasti.

– Ollaksemme rehellisiä, me kärsimme muutamista loukkaantumisista, joten heitin Andyn sisään ja hän pelasi huikean debyytin QPR:ää vastaan. Hän ei ole katsonut sen jälkeen taakseen.