Liverpoolin hollantilaistoppari Virgil van Dijk myöntää pettyneensä, kun hän jäi toiseksi Ballon d’Or -äänestyksessä aiemmin tässä kuussa.

Maailman parhaan pelaajan palkinto meni ennätyksellisesti kuudetta kertaa Barcelonan Lionel Messille. Kisa oli lopulta todella tiukka. Van Dijk, 28, sai äänestyksessä enemmän ykkösääniä kuin Messi, mutta argentiinalaistaiturin kokonaispistemäärä oli suurempi – joskin vain seitsemällä pisteellä.

Van Dijk tiesi jo ennen palkintotilaisuutta, että hän ei tule voittamaan, mutta päätti silti matkustaa Pariisiin, eikä hän kadu päätöstään.

– Olin hieman pettynyt. Päätin, että menen seremoniaan silti, ja se oli lopulta mahtava ilta, kommentoi van Dijk Mirrorin haastattelussa.

Hän vaihtoi palkintogaalassa lyhyesti kuulumiset myös voittajan kanssa.

– Puhuin Messille illan aikana. Se ei ollut maailman pisin keskustelu, koska hän ei juuri puhu englantia, mutta ehdin ymmärtää siinä ajassa, että välisemme kunnioitus on molemminpuolista.

Lauantaina van Dijk oli voittamassa seurajoukkueiden MM-turnausta, kun Liverpool kaatoi loppuottelussa brasilialaisen Flamengon 1-0 Roberto Firminon maalilla (lue lisää).