Liverpoolin tähtitoppari Virgil van Dijk sanoo, että kahden kuukauden pelaamattomuus on pistänyt hänet ja monet muut miettimään, mitä jalkapallouran jälkeen tapahtuu.

Van Dijk, 28, pelasi edellisen ottelunsa 11. maaliskuuta Mestarien liigassa Atlético Madridia vastaan. Sen jälkeen lähes kaikki maailman jalkapallosarjat on keskeytetty, osa jopa lopetettu ennenaikaisesti.

Valioliigan odotetaan jatkuvan aikaisintaan kuukauden päästä. Van Dijkin mukaan jatkuva kotona istuminen on näyttänyt pelaajille, millaista elämä jalkapallon jälkeen saattaa olla, jos eläkepäiville ei ole mitään suunnitelmaa.

– Se on vaikeaa, kun emme pääse pelaamaan, esittelemään taitojamme ja tekemään kovaa töitä. Pieniäkin asioita on ikävä. Ja kannattajien edessä pelaamista, voittamista, peleihin valmistautumista, harjoituksia, jätkien näkemistä, sanoi hollantilaispuolustaja BT Sportille.

– Me vietämme niin paljon aikaa yhdessä ja nyt yhtäkkiä emme ole nähneet toisiamme kahteen kuukauteen.

– Se on erilaista ja hullua. Se on sellaista, mihin ei ole ennen tottunut. Se saa arvostamaan asioita hieman enemmän.

Van Dijk ei vielä tiedä, mitä hän tekee ripustettuaan nappulakengät naulaan.

– Siitä tulee outoa. En tietenkään halua ajatella eläkkeelle jäämistä tai mitään sellaista, mutta siitä tulee outoa.

– Tämä on saanut miettimään, miten vaikea pelaajien on jäädä eläkkeelle, koska mitä uran jälkeen voi tehdä?

– Uran jälkeen odottaa epävarma ajanjakso, jonka ei aikana ei tiedä yhtään, mitä tehdä. Sellainen tunne meillä on välillä nykyäänkin, koska meillä ei ole hajuakaan siitä, mitä tapahtuu.