Viikonlopun Merseysiden derby toi Liverpoolille ikäviä uutisia. Voitto jäi saamatta ja pisteet menivät sarjakärki Evertonin kanssa tasajakoon maalein 2-2, mutta vielä paljon karvaamman ottelusta tekee se, että joukkueen luottopuolustaja Virgil van Dijk loukkasi pahasti polveaan.

Liverpool vahvisti sunnuntaina, että hollantilaistoppari joutuu leikkauspöydälle. Mediassa on arvioitu, että Van Dijkin toipilasaika kestäisi 7-8 kuukautta. Näin ollen Liverpool joutuu tulemaan käytännössä koko kauden toimeen ilman ennätyshankintaansa (84,65 miljoonan euron siirtosumma tammikuussa 2018). Kiire Van Dijkilla tulee ehtiä myös kesän 2021 EM-turnaukseen mukaan.

Tilastopalvelu Squawkan twiitti paljastaa karun yksioikoisesti, kuinka suuri Van Dijkin rooli Liverpoolissa on. Siitä lähtien, kun hollantilainen debytoi Liverpoolissa, on hän esiintynyt kaikissa joukkueen valioliigaotteluissa ja pelannut 98,6 prosenttia mahdollisista peliminuuteista. Liverpool joutuu nyt siis aivan uuden tilanteen eteen.

Squawka

@Squawka
Since Virgil van Dijk made his Premier League debut for Liverpool, he has played 98.6% of all available PL minutes and appeared in all 95 possible games.

This is completely new territory for Liverpool. 😳

Virgil van Dijk on siis pelannut käytännössä jatkuvasti alusta loppuun Liverpoolin valioliigaotteluissa, ja muun muassa viime kaudella hän pelasi Redsin mestarijoukkueessa kauden jokaisen sarjaminuutin. Sama päti myös Mestarien liigaan, jossa hän pelasi Liverpoolin jokaisen minuutin kaudella 2019-2020.

2,5 kauden aikana Van Dijk on pelannut kokonaisia otteluita myös liki jokaisessa Liverpoolin Mestarien liiga -ottelussa. Väliin jäivät vain yksi ottelu Portoa vastaan keväällä 2018, kun avausosa oli päättynyt Liverpoolin 5-0 -voittoon, sekä ottelu Bayern Müncheniä vastaan helmikuussa 2019 pelikiellon takia.

Van Dijkin merkitys Hollannin maajoukkueelle on aivan yhtä suuri, sillä hän on tahkonnut täysiä 90-minuuttisia lähes kaikissa Oranjen maaotteluissa noin viimeisten 4,5 vuoden ajan. Van Dijk on myös Hollannin maajoukkueen kapteeni.

Kaikkiaan Van Dijk on pelannut 34 A-maaottelua, ja tehnyt niissä neljä maalia. Liverpoolissa pelaamissaan 130 ottelussa Van Dijk on tehnyt 13 ja syöttänyt kuusi maalia.