Valioliigan hallitseva mestari Manchester City on uusimassa mestaruutensa tällä kaudella. 11 ottelun voittoputkessa liitelevä City johtaa sarjaa jo kymmenen pisteen erolla, kun kauden puoliväli on ylitetty. Liverpool voi rästiottelun hoitamalla nousta kahdeksan pisteen päähän, mutta ero on silti valtava.

Liverpoolin huipputoppari Virgil van Dijkin mukaan Cityllä on ollut onni mukana kuluvan kauden aikana. Siinä missä pahimmat kilpailijat, Chelsea ja Liverpool, ovat kärsineet loukkaantumisista sekä koronatartunnoista, on City päässyt operoimaan hyvin pitkälti parhaalla miehistöllä läpi kauden.

[readmore from=Liverpool]

– City selvisi joulukuusta erityisen hyvin. Heillä oli vähän loukkaantumisia ja vähän koronatapauksia. Se auttoi heitä valtavasti, valitti Van Dijk.

– Esimerkiksi minä, Fabinho ja Thiago annoimme samaan aikaan positiivisen covid-testin, kolme pelaajaa, jotka ovat joukkueelle tärkeitä.

– Liverpoolin kaltaisella isolla seuralla on laadukkaita korvaajia, mutta on selvää, että joukkueen rytmi ja dynamiikka muuttuvat.

LUE MYÖS: Näkökulma: Valioliigan mestaruustaisto kuivumassa kasaan jälleen liian aikaisin – eikä se johdu Man Cityn ylivoimasta