Arsenal luhistui sunnuntaina Vicarage Roadilla täysin, menettäen 2-0 -taukojohtonsa sarjajumbo Watfordia vastaan. Ottelu päättyi lopulta 2-2 -tasatulokseen, vieraiden puolustuksen tehtyä karmaisevia virheitä.

Tilastojen perusteella varsinainen ratkaiseva vika ei kuitenkaan ollut Gunnersin pakistossa, maalivahti Bernd Lenosta puhumattakaan. On suorastaan hämmästyttävää, miten Watford ei onnistunut viemään täyttä pistepottia; se ampui ottelussa 31 laukausta.

Tilastosivusto Opta alkoi kerätä lukuja kaudella 2003-2004, eikä Arsenalia ole koskaan sen jälkeen pommitettu samanlaisella rumputulella.

OptaJoe

@OptaJoe
31 - Arsenal faced 31 shots in their 2-2 draw against Watford, the most they have ever faced in a @premierleague fixture since Opta began collecting such data in the division in 2003-04. Barrage.

Ottaen huomioon, että toinen isäntien maaleista syntyi rangaistuspilkulta, ei joukkueen onnistumisprosentti pelitilannevedoista aivan valtavaksi nouse.

1-2 -kavennusosumaa edelsi pysäytyskuvien perusteella myös rike; osuman lopulta niitannut Tom Cleverley oli Lenon avatessa rangaistusalueen sisällä. Maali ei näin luultavasti olisi jäänyt voimaan, mikäli tilanne oltaisiin tarkistettu VAR:n avulla. Armo kävi tilanteessa joka tapauksessa oikeudesta, niin luokaton oli Sokratis Papastathopoulosin syöttöyritys oman maaliviivan tuntumasta.