Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä Wayne Rooney on paljastanut MLS-siirtonsa taustat. Rooneyn mukaan Everton ”teki selväksi”, että he halusivat hänen jättävän seuran. Hyökkääjä siirtyi viime kuussa DC Unitedin riveihin.

Rooney, 32, palasi Evertoniin viime vuonna Manchester Unitedista ja teki sinipaidoille 11 maalia. Tasaisuus puuttui kuitenkin otteista. Pelaaja sanoo, että hän olisi hyvin voinut jäädä Unitediin sopimuksensa umpeutumiseen asti ja nostaa palkkaa, vaikka peliaikaa ei tullut entiseen tapaan.

– Mutta halusin pelata. Menin takaisin Evertoniin vuodeksi, ja kuten olen aiemmin sanonut, he tekivät selväksi kauden loppua kohti mentäessä, että he olisivat tyytyväisiä lähdöstäni, Rooney sanoo ESPN:lle.

Rooneyn mukaan Everton ei kertonut syytä, miksi hän ei ollut seuran suunnitelmissa kautta 2018–19 varten.

– Mistä tahansa syystä – en vieläkään tiedä sitä. Minusta tuntui, että minulla meni OK. Olin paras maalintekijä pelatessani suurimman osan kaudesta keskikentällä, joten… Se on kuitenkin jalkapalloa. Ja se antoi minulle päätöksen tehtäväksi. Tein tämän päätöksen.

– Sanoin Evertonille ”Kuulkaa, en ole lapsi, ja jos tämä (lähtö) on se mitä haluatte, kertokaa minulle. Jos haluatte minun jäävän, kertokaa minulle”. Sitten puhuimme siitä. 18-, 20- tai 21-vuotiaana en tietenkään olisi pystynyt käsittelemään sitä tavalla, jolla nyt pystyn. Ja he kertoivat minulle, ja vastasin ”Ymmärrän kyllä”. En aio olla epäkunnioittava seuraa kohtaan.