Englanti voitti torstaina Yhdysvallat ystävyysottelussa Wembleyllä lukemin 3-0.

England

@England

England

@England
It's time to pay tribute to a #ThreeLions legend. 🙌 pscp.tv/w/br3F-zQ1NDQ3…
From present to past. 🤝

#threelions

Englanti oli suvereenisti niskan päällä ensimmäisellä puolikkaalla. Gareth Southgaten miehistö hallitsi palloa ja loi enemmän maalintekopaikkoja kuin vastustajansa.

Ottelua oli takana noin 25 minuuttia, kun Jesse Lingard vei isännät johtoon. Dele Alli imi parikin Yhdysvaltojen pelaajaa puoleensa ja syötti pallon vierelleen vapaana olleelle Lingardille, joka laukoi tarkan kudin takaylänurkkaan.

Ensimmäisestä osumasta ehti vierähtää vain 1,5 minuuttia, kunnes pallo oli jälleen Yhdysvaltojen verkossa. Laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold oli noussut syvälle vieraiden rangaistusalueelle ja pääsi tykittämään sydämensä kyllyydestä pelivälineen maaliin.

Vajaan tunnin kohdalla koitti hetki, jota Wembley oli odottanut. Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä Wayne Rooney asteli kentälle viimeiseen maaotteluunsa. Hän korvasi kentällä Lingardin ja sai kapteeninnauhan käteensä Fabian Delphiltä.

Rooneyn, 33, edellinen esiintyminen maajoukkuepaidassa oli MM-karsinnoissa marraskuussa 2016. Hän ilmoitti viime vuoden elokuussa lopettavansa maajoukkueuransa pelattuaan 119 A-maaottelua tehden niissä ennätykselliset 53 osumaa. Torstain ystävyysottelu oli Rooneyn yhden pelin mittainen paluu maajoukkueeseen. Ottelun tuotoista osa menee hänen hyväntekeväisyysjärjestölleen.

Noin 68 000 ihmistä oli kerääntynyt seuraamaan entisen Manchester United -tähden otteita. Jokainen Rooneyn oivaltava syöttö sai yleisöltä raikuvat aplodit, ja pariin otteeseen hän oli lähellä maalintekoakin. Kumpikaan laukaus ei löytänyt tietään verkkoon, mutta Wembley osoitti suosiota.

Peliä oli jäljellä noin vartti, kun Englanti takoi loppulukemat taululle. Delphin kierteinen keskitys löysi rangaistusalueelta debytantti Callum Wilsonin, joka ohjasi pelivälineen sisään.