Tekeekö 33-vuotias Wayne Rooney sensaatiomaisen paluun Englantiin? Lähellä ainakin ollaan, jos muun muassa Guardianin ja Sky Sportsin tiedot pitävät paikkansa.

Guardianin mukaan Mestaruussarjassa viime vuonna hyvin menestynyt ja lähes Valioliigaan noussut Derby on keskustellut entisen Englannin kapteenin kanssa mahdollisesta roolista joukkueen pelaaja-valmentajana.

Derby menetti viime kauden valmentajansa Frank Lampardin kesällä Chelseaan. Derby palkkasi Lampardin seuraajaksi heinäkuussa entisen Barcelonan keskikenttäpelaajan Philip Cocun, mutta nyt Rooney saattaa olla liittymässä Cocun tueksi niin kentällä kuin kentän laidallakin.

Sky Sports kertoo Rooneyn lentävän tiistaina Englantiin neuvotteluja varten, joten siirto lienee ainakin lähellä. Tämä toisi Englannin Mestaruussarjaan epäilemättä aimo annoksen lisää mielenkiintoa.

Rooneyn nykyinen seura DC United valmistautuu jo legendan poistumiseen, sillä se on tiettävästi palkkaamassa tämän pelipaikalle norjalaishyökkääjä Ola Kamaran. Kiinalaisessa Shenzhenissä viimeksi pelannut Kamara oli jo katsomossa DC Unitedin edellisessä ottelussa.

Philip Cocu oli varovainen kommenteissaan, kun häneltä kysyttiin Rooneyn tilanteesta.

– Tällä hetkellä en voi sanoa mitään. Teemme töitä joukkueen viimeistelemiseksi, enkä voi sanoa nimistä mitään, ennen kuin asiat ovat paketissa, Cocu totesi Guardianin mukaan.

– On paljon pelaajia, jotka voisivat auttaa joukkuetta. Teemme aina parhaamme seuran resurssien mukaisesti. Vielä muutama päivä, ja sitten voin toivottavasti kertoa lisää.

Rooney pelasi uransa aikana 120 A-maaottelua, joissa hän teki 53 maalia. Hyökkääjäsuuruus on usein ilmoittanut kiinnostuksensa valmentajan tehtäviin pelaajauran päätyttyä.