Englannin maajoukkueen entinen kapteeni Wayne Rooney toivoo, että hän voi nostaa Mestaruussarjan Derbyn uudelle tasolle, mutta hänen on odotettava debyyttiään vielä kuukauden verran.

Rooney, 34, teki kesällä Derbyn kanssa sopimuksen, jonka mukaan hän siirtyy seuraan pelaaja-valmentajaksi. Hän liittyi jo tällä viikolla joukkueen harjoituksiin, mutta hän saa pelata vasta tammikuussa siirtoikkunan auettua.

Tänään, lauantaina, Rooney esitellään Derbyn kotiyleisölle, kun joukkue kohtaa Queens Park Rangersin. Kannattajat ovat jo laulaneet Rooneyn nimeä Pride Parkilla odotellessaan Manchester Unitedin ja Evertonin entistä pelaajaa.

– Odotan sitä todella innoissani. Olen katsonut valtaosan peleistä. Siitä tulee mukavaa, kun pääsen Pride Parkille tapaamaan kannattajat, kommentoi Rooney Rams TV:lle.

– Toivottavasti saan pelaajat ja kannattajat nosteeseen. Uuteen seuraan liittyminen on aina jännittävää.

– On vain hienoa olla takaisin täällä jätkien kanssa. Turhauttavaa tässä tulee olemaan se, että harjoittelen viikolla, mutten voi pelata viikonloppuisin.

Rooney edusti viimeksi yhdysvaltalaista DC Unitedia, jonka kanssa hänen kautensa tuli päätökseen lokakuussa. Hän ei ole kuitenkaan huolissaan pelituntuman puutteesta, vaikka taukoa ehtii tulla yli kaksi kuukautta.

– Pidän itseni huippukunnossa, jotta olen valmis heti Barnsley-peliä (2. tammikuuta) varten.