Derby Countyn riveihin tammikuussa virallisesti siirtynyt Wayne Rooney onnistui maalinteossa tiistai-iltana Lutonia vastaan. Osuma oli Rooneylle ensimmäinen Englannin kentillä yli kahteen vuoteen.

Rooney vei vieraat 1-0-johtoon reilun tunnin kohdalla. Duane Holmes syötti Rooneylle keskustaan boksin ulkopuolelle, josta 34-vuotias konkari tykitti pallon Luton-puolustajan kautta oikeaan yläkulmaan. Edellisen kerran Rooney onnistui maalinteossa Englannissa joulukuussa 2017, kun hän teki maalin Evertonin paidassa Swanseata vastaan. Silloin sarjatasona oli Valioliiga.

Derby County

@dcfcofficial

Derby County

@dcfcofficial
ROOOOOONNNEEEYYYYY!!!! 😍

🎩 0-1 🐏 #LTFCvDCFC
63' A first in Derby County colours for @WayneRooney! 🤩

@DuaneHolmes sets Rooney on the edge of the area and he curls home for his first goal in English football since December 2017!

🎩 0-1 🐏 #LTFCvDCFC

Rooneyn osuma oli kuitenkin laiha lohtu Derbylle, sillä Luton vei täyden pistepotin 3-2-lukemin. Derbyn manageri Phillip Cocu oli todella pettynyt tulokseen ottelun jälkeen.

– Tappio oli täysin tarpeeton. Siksi olen vihainen ja poissa tolaltani, kun annoimme tämän pelin tällaisella tavalla, Cocu harmitteli ottelun jälkeen.

Rooney on pelannut siirtonsa virallistumisen jälkeen kaikissa Derbyn otteluissa täydet minuutit. Hyökkääjänä tunnettu Rooney on pelannut Derbyssä keskikentän keskustassa, joten miehen rooli on iän myötä hieman muuttunut aiemmasta.

Viime kaudella nousukarsinnoissa pelannut Derby lähti kuluvaan kauteen kovin odotuksin. Tulokset ovat kuitenkin olleet suuri pettymys. Derby on tällä hetkellä Mestaruussarjassa vasta sijalla 16, ja nousuhaaveet ovat karkaamassa. Piste-ero kuudentena olevaan (ja nousukarsintoihin viimeisenä joukkueena menevään) Bristol Cityyn on jo kymmenen pistettä.